Edistä, ehkäise, vaikuta — seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelma 2014-2020

Klemetti, Reija; Raussi-Lehto, Eija
Title: Edistä, ehkäise, vaikuta — seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelma 2014-2020
Authors: Klemetti, Reija (Editor)
Raussi-Lehto, Eija (Editor)
Product number: 9789523021730
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 34,00 € (30,91 € vat 0 %)


Publ. product code: OPA0332014
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: THL Opas 33
Edition: 3. Edition, 2016
Publication year: 2014
Language: Finnish
Pages: 243
Product family: PUBLICATION SERIES
- Guide
- Sexual and reproductive health
Library classification: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
National Library's descriptors: seksuaaliterveys, lisääntymisterveys, terveyden edistäminen, toimintaohjelmat, seksuaalineuvonta, seksuaalikasvatus, seksuaalioikeudet, lisääntymisoikeudet, monikulttuurisuus, äitiysneuvolat, äitiyshuolto, perhesuunnittelu, raskaus, synnytys, lapsettomuus, ehkäisyneuvonta, abortti, sukupuolitaudit, seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalirikokset, terveyspalvelut, terveydenhuoltohenkilöstö, koulutus, osaaminen, tilastointi, rekisterit, tutkimus
Edistämällä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja kaventamalla terveyseroja parannetaan väestön terveyttä ja hyvinvointia. Päivitetyn seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelman painopistealueita ovat lapset ja nuoret, miesten seksuaali- ja lisääntymisterveys, monikulttuurisuus ja hyvä syntymän hoito. Kirjassa esitetään tavoitteita ja niihin liittyviä toimenpiteitä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi vuoteen 2020 mennessä. Esitetyt tavoitteet ja toimenpiteet auttavat kehittämään ehkäiseviä palveluja osana palvelurakenteen uudistusta. Julkaisussa tuodaan esille myös alan tietotarpeita ja ehdotetaan tutkimuskohteita.

THL suosittelee toimintaohjelman käyttämistä kuntien hyvinvointisuunnitelmissa. Tavoitteet ja toimenpiteet on suunnattu päättäjille, sosiaali- ja terveydenhuollon johdolle ja henkilöstölle, järjestöille, sekä opetustoimelle aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin saakka. Toimenpiteiden toteuttajiksi suositellaan parhaita mahdollisia toimijoita.

Edistä, ehkäise, vaikuta - investointi seksuaali- ja lisääntymisterveyteen on sijoitus tulevaisuuteen.