Kaikki työuralle! — työttömien aktiivipolitiikkaa Suomessa

Karjalainen, Vappu; Keskitalo, Elsa
Title: Kaikki työuralle! — työttömien aktiivipolitiikkaa Suomessa
Authors: Karjalainen, Vappu (Editor)
Keskitalo, Elsa (Editor)
Product number: 9789522458872
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 37,50 € (34,09 € vat 0 %)


Publ. product code: TEE0182013
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Teema 18
Edition: 1. Edition, 2013
Publication year: 2013
Language: Finnish
Pages: 224
Product family: PUBLICATION SERIES
- Theme
- Health and social policy and economics
Library classification: 36.131 Työvoimapolitiikka
National Library's descriptors: työttömät, aktivointi, työllisyyspolitiikka, sosiaalipolitiikka, työttömyysturva, työkyky, kannustimet, hyvinvointivaltio, kansalaisuus
Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet hyvinvointivaltiossa ovat muutoksessa. Oikeus työttömyysturvaan ja työttömän velvollisuus osallistua työhön tai koulutukseen kytkeytyvät tiiviisti yhteen. Aktiivipolitiikan tavoite on saada työttömiä takaisin työuralle - ja pysymään sillä pitkään.

Kirjassa tarkastellaan työttömien aktivointia, sen yhteyksiä ja vaikutuksia monesta eri suunnasta. Käydään läpi Suomen tapaa omaksua kansainvälisiä aktiivipolitiikan virtauksia. Lähitarkastelussa on työttömän kansalaisen asema oikeuksien ja velvollisuuksien ristipaineessa. Hyvinvointipalvelut tukevat ja kannustavat asiakkaitaan aktivoitumaan mutta ovatko aktiivitoimet ajan tasalla ja eettisesti kestäviä? Toimien ristiriitaiset tulokset vaikuttavat aktiivipolitiikan tulevaisuuteen. Näköpiirissä on työelämän ulkopuolella olevien tehokkaampi "vetäminen" palkkatyöhön tai muuhun sitä lähellä olevaan toimeliaisuuteen.

KAIKKI TYÖURALLE! on yhteiskuntapolitiikkaa ja aktivointia laveasti tuntevien asiantuntijoiden ajankohtainen puheenvuoro heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen mahdollisuuksista.