Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022

Hakulinen, Tuovi; Otronen, Kirsi; Kuronen, Maria
Title: Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022
Authors: Hakulinen, Tuovi (Editor)
Otronen, Kirsi (Editor)
Kuronen, Maria (Editor)
Product number: 9789523029484
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 28,00 € (25,45 € vat 0 %)


Publ. product code: OHJ0242017
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Ohjaus 24
Edition: 2017
Publication year: 2017
Language: Finnish
Pages: 128
Product family: - Sexual and reproductive health
Library classification: 59.571 Raskaus. Sikiönkehitys. Synnytys
National Library's descriptors: imetys, edistäminen, suositukset, äidinmaito, terveysvaikutukset, vastasyntyneet, vauvat, ruokinta, terveysneuvonta, tukeminen, äidit, toimintaohjelmat, terveyspolitiikka, palveluketjut
Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022 nojaa vahvasti WHO:n suosituksiin ja kansainväliseen tutkimusnäyttöön. Samalla huomioidaan myös tärkeät kansalliset suositukset ja ohjeet, kuten ravitsemussuositukset ja lasten kasvun seuranta.

Toimintaohjelmassa esitetään suosituksia, joita noudattamalla voidaan lisätä täysimetystä ja imetyksen kokonaiskestoa ja näin edistää sekä lapsen että äidin terveyttä. Suosituksissa huomioidaan myös monet imetyksen erityistilanteet, kuten ennenaikaisena syntyneen lapsen imetys. Lisäksi esitetään keinoja vähentää sosioekonomisia eroja imetyksessä. Äidin erityisesti puolisoltaan saama tuki on ratkaisevaa imetyksen onnistumiselle. Vauvamyönteisyysohjelma auttaa yhtenäistämään sairaalassa ja neuvolassa annettavaa imetysohjausta sekä parantamaan ohjauksen laatua ja kohdentamaan resurssit oikein. Suosituksia annetaan myös alan koulutuksen ja tutkimuksen vahvistamiseksi.
Toimintaohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti lasta odottavia ja lapsen saaneita perheitä tapaaville terveydenhuollon ammattilaisille ja johtajille sekä terveysalan kouluttajille, opiskelijoille ja tutkijoille.