Lastensuojelun ytimissä

Bardy, Marjatta
Title: Lastensuojelun ytimissä
Authors: Bardy, Marjatta (Editor)
Product number: 9789522458520
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 32,00 € (29,09 € vat 0 %)


Publ. product code: TEE0052013
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Teema 5
Edition: 4. Edition, 2013
Language: Finnish
Pages: 319
Product family: PUBLICATION SERIES
- Theme
- Children, young people and families
Library classification: 37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
National Library's descriptors: asiakkuus, lapsen asema, lapset, nuoret, osallisuus, sosiaalityöntekijät, kielenkäyttö, lastensuojelu
LAPSUUDELLA on ensimmäinen paikka ihmisen elämänkaaressa, ja sen säteilyvaikutukset heijastuvat laajalle ja syvälle. Lastensuojelun sisällöllinen ydin kiteytyy sanaparissa "osattomuudesta osallisuuteen". Osallisuuden pulmat voivat liittyä elinoloihin, yhteisyyssuhteisiin tai maailmaan orientoitumiseen.

Lastensuojelussa on kyse huolenpidon ja suojelun turvaamisesta lasten osallisuutta kunnioittaen. Emotionaalinen kohtaaminen lapsuudessa on osallisuuden olennainen ehto ja siten myös merkittävä sosiaalinen ja yhteiskuntapoliittinen kysymys.

Kirjassa kuvataan lastensuojelua yhteiskunnallisena tehtävänä, käytännön toimintana ja inhimillisinä kokemuksina. Siinä tarkastellaan lastensuojelun filosofiaa ja käytäntöjä, lapsen osallisuutta ja ikäsensitiivistä lastensuojelua sekä hoitavaa ja kuntouttavaa lastensuojelua. Artikkeleiden lomassa kulkee tarinoita lastensuojelun sosiaalityöstä. Kirjan neljänteen, täydennettyyn painokseen on lisätty ajankohtainen katsaus lastensuojelun toimintaympäristöön ja uusimmat tilastotiedot. Kirjan tavoitteena on motivoida ja inspiroida alalle opiskelevia hahmottamaan lastensuojelun moniulotteisuus.

Kirja on syventävää luettavaa myös jo työssään toimiville lastensuojelun ammattilaisille. Toivottavasti siitä on hyötyä myös lastensuojelun asiakkaille.

Neljäs uudistettu painos. Ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 2009.