Nuoruus toisin sanoen — Nuorten elinolot -vuosikirja 2014

Gissler, Mika; Kekkonen, Marjatta; Känkänen, Päivi; Muranen, Päivi; Wrede-Jäntti, Matilda
Title: Nuoruus toisin sanoen — Nuorten elinolot -vuosikirja 2014
Authors: Gissler, Mika (Editor)
Kekkonen, Marjatta (Editor)
Känkänen, Päivi (Editor)
Muranen, Päivi (Editor)
Wrede-Jäntti, Matilda (Editor)
Product number: 9789522459954
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 15,00 € (13,64 € vat 0 %)

Publ. product code: TEE019
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Teema 19
Edition: 3. edition, 2016
Publication year: 2014
Language: Finnish
Pages: 227
Product family: PUBLICATION SERIES
- Theme
- Children, young people and families
BENEFITS AND OFFERS
Finnish library classification: 32.4 Ikäryhmien asema yhteiskunnassa
YSO - General Finnish ontology: nuoruus, lapsuus, toiseus, vertaissuhteet, nuoret, lapset (ikäryhmät), erilaisuus, identiteetti, erityisryhmät, osallisuus, sukupuoli
Nuorten elinolot 2014 -vuosikirja Nuoruus toisin sanoen tarkastelee monitieteisesti toiseuden kokemuksia lapsuudessa ja nuoruudessa. Kirja tuo syrjäytymiskeskusteluun toisenlaisen näkökulman. Kirjoittajat kuvaavat toiseutta nuorten vertaissuhteiden, yhteiskunnallisten instituutioiden, nuorten osallisuuden sekä sukupuolen näkökulmista.

Toiseuden kokemukset syntyvät nuorten elinolojen, esimerkiksi köyhyyden seurauksena, mutta myös nuorten itsensä tuottamina, keskinäisiä suhteita arvottavina erontekoina koulussa, lähiyhteisöissä ja sosiaalisessa mediassa.

Toiseutta käsitellään nuorten vertaissuhteisiin ja sosiaalisiin yhteisöihin liittymisen ja liittymisen vaikeuksien näkökulmasta. Toiseus näyttäytyy myös erityisluokalla opiskelleiden, siviilipalveluksen valinneiden tai sukupuolivähemmistöön kuuluvien nuorten tietoisina ratkaisuina, oman erityisyyden tunnistamisena ja omien mahdollisuuksien kunnioittamisena. Hikikomorit ja expatriaattinuoret edustavat puolestaan internetin ja globaalin maailman uusia toisia.

Nuorisotutkimusverkoston, Nuorisoasiain neuvottelukunnan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaisema Nuorten elinolot -vuosikirja 2014 on järjestyksessä kymmenes – juhlapainos. Vuosikirja on vakiinnuttanut asemansa nuorten elinoloja kuvaavana julkaisuna.