Suomi juo — suomalaisten alkoholin käyttö ja sen muutokset 1968-2008

Mäkelä, Pia; Mustonen, Heli; Tigerstedt, Christoffer
Title: Suomi juo — suomalaisten alkoholin käyttö ja sen muutokset 1968-2008
Authors: Mäkelä, Pia (Editor)
Mustonen, Heli (Editor)
Tigerstedt, Christoffer (Editor)
Product number: 9789522452689
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 32,00 € (29,09 € vat 0 %)


Publ. product code: TEE0082010
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Teema 8
Edition: 1. Edition, 2010
Language: Finnish
Pages: 303
Product family: PUBLICATION SERIES
- Theme
Library classification: 59.5672 Alkoholismi. Alkoholinkäyttö
National Library's descriptors: juomatavat, alkoholijuomat, alkoholi, kulutus, ikäryhmät, nuoret, ikääntyneet, yhteiskunnallinen asema, sosiaalinen asema, asenteet, raittius, rahapelit, huumeet, käyttö, alkoholikulttuuri, alkoholiongelmat, alkoholinkäyttö, Suomi
Suomalaisten alkoholinkäyttö on kolminkertaistunut 40 vuodessa. Suomi juo -kirjan tavoitteena on luoda tutkimukseen perustuva kokonaiskuva suomalaisesta juomiskulttuurista ja sen pitkän aikavälin muutoksista. Kirjassa kerrotaan, millaisia suomalaisten juomatavat ovat - milloin ja missä, miksi ja miten me juomme, tai olemme juomatta - ja miten nämä tavat ovat muuttuneet ajan saatossa. Kirjan artikkeleissa paneudutaan myös alkoholin käyttöä koskeviin asenteisiin sekä nuorten ja iäkkäiden juomiseen. Juomisen riskejä ja niiden hallintaa pohditaan monipuolisesti: liittyykö kohtuulliseen alkoholinkäyttöön haittoja; miten suomalaiset perustelevat ja säätelevät juomistaan; onko juomisen, rahapelaamisen ja huumeidenkäytön välillä yhteys?

Kirja perustuu ainutlaatuisiin tutkimusaineistoihin, eritoten jo vuodesta 1968 säännöllisesti toteutettuun Juomatapatutkimukseen. Se on perusteos kaikille suomalaisten juomatapojen muutoksista ja erityispiirteistä kiinnostuneille, niin ammattilaisille, opiskelijoille kuin muillekin tiedonjanoisille.