Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt

Sihto, Marita; Palosuo, Hannele; Topo, Päivi; Vuorenkoski, Lauri; Leppo, Kimmo
Title: Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt
Authors: Sihto, Marita (Editor)
Palosuo, Hannele (Editor)
Topo, Päivi (Editor)
Vuorenkoski, Lauri (Editor)
Leppo, Kimmo (Editor)
Product number: 9789522458155
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 15,00 € (13,64 € vat 0 %)

Publ. product code: TEE0172013
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Teema 17
Edition: 3. edition, 2014
Publication year: 2013
Language: Finnish
Pages: 427
Product family: PUBLICATION SERIES
- Theme
- Health and social policy and economics
BENEFITS AND OFFERS
Finnish library classification: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - General Finnish ontology: terveyspolitiikka, kansanterveys, terveydenhuolto, terveyspalvelut, terveyden edistäminen, terveyserot
Suomessa terveyspolitiikan tavoitteiksi muotoiltiin jo 40 vuotta sitten väestön hyvä terveyden taso ja sen mahdollisimman tasainen jakautuminen. Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt avaa yli viidenkymmenen asiantuntijan voimin tätä laajaa aihetta ja kuvaa niitä toimia, joilla terveyspolitiikka on näihin tavoitteisiin pyrkinyt vastaamaan. Kirja antaa yleiskuvan terveyspolitiikan alueesta sekä käsitteenä että käytännön toimintana.

Terveydenhuollon lisäksi valotetaan laajasti myös terveyspolitiikan muita alueita ja tasoja. Käsitys terveyspolitiikan monitahoisesta alueesta pohjautuu lähtökohtaan, jonka mukaan väestön terveyttä määrittävät terveydenhuollon toimien lisäksi olennaisesti elinolosuhteet sekä muut yhteiskunnalliset ja taloudelliset tekijät.

Kansallisen tason lisäksi huomioidaan aluetaso ja kuntataso, ja enenevästi myös EU toimintaympäristönä sekä globaali taso. Kirjassa kuvataan julkishallinnollisten toimijoiden lisäksi myös kolmatta sektoria eli järjestöjä. Keskeisiä toimijoita ovat myös terveydenhuollon vahvat ammattiryhmät ja poliittiset puolueet.

Kirja on ensimmäinen laaja kokonaisesitys terveyspolitiikasta useaan vuosikymmeneen. Kirjoittajissa on mukana monia pitkän linjan terveyspolitiikan tutkijoita ja vaikuttajia.