Edistä, ehkäise, vaikuta — seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelma 2014-2020

Klemetti, Reija; Raussi-Lehto, Eija
Titel: Edistä, ehkäise, vaikuta — seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelma 2014-2020
Författare: Klemetti, Reija (Redaktör)
Raussi-Lehto, Eija (Redaktör)
Artikelnummer: 9789523021730
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 34,00 € (30,91 € moms 0 %)


Förlagets identifieringsnummer: OPA0332014
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: THL Opas 33
Upplaga: 3. upplaga, 2016
Utgivningsår: 2014
Språk: finska
Antal sidor: 243
Produktgrupp: PUBLIKATIONSSERIER
- Handbok
- Sexuell och reproduktiv hälsa
Bibliotekssignum: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
Nationalbibliotekets ämnesord: seksuaaliterveys, lisääntymisterveys, terveyden edistäminen, toimintaohjelmat, seksuaalineuvonta, seksuaalikasvatus, seksuaalioikeudet, lisääntymisoikeudet, monikulttuurisuus, äitiysneuvolat, äitiyshuolto, perhesuunnittelu, raskaus, synnytys, lapsettomuus, ehkäisyneuvonta, abortti, sukupuolitaudit, seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalirikokset, terveyspalvelut, terveydenhuoltohenkilöstö, koulutus, osaaminen, tilastointi, rekisterit, tutkimus
Edistämällä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja kaventamalla terveyseroja parannetaan väestön terveyttä ja hyvinvointia. Päivitetyn seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelman painopistealueita ovat lapset ja nuoret, miesten seksuaali- ja lisääntymisterveys, monikulttuurisuus ja hyvä syntymän hoito. Kirjassa esitetään tavoitteita ja niihin liittyviä toimenpiteitä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi vuoteen 2020 mennessä. Esitetyt tavoitteet ja toimenpiteet auttavat kehittämään ehkäiseviä palveluja osana palvelurakenteen uudistusta. Julkaisussa tuodaan esille myös alan tietotarpeita ja ehdotetaan tutkimuskohteita.

THL suosittelee toimintaohjelman käyttämistä kuntien hyvinvointisuunnitelmissa. Tavoitteet ja toimenpiteet on suunnattu päättäjille, sosiaali- ja terveydenhuollon johdolle ja henkilöstölle, järjestöille, sekä opetustoimelle aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin saakka. Toimenpiteiden toteuttajiksi suositellaan parhaita mahdollisia toimijoita.

Edistä, ehkäise, vaikuta - investointi seksuaali- ja lisääntymisterveyteen on sijoitus tulevaisuuteen.