Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022

Hakulinen, Tuovi; Otronen, Kirsi; Kuronen, Maria
Titel: Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022
Författare: Hakulinen, Tuovi (Redaktör)
Otronen, Kirsi (Redaktör)
Kuronen, Maria (Redaktör)
Artikelnummer: 9789523029484
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 28,00 € (25,45 € moms 0 %)


Förlagets identifieringsnummer: OHJ0242017
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Ohjaus 24
Upplaga: 2017
Utgivningsår: 2017
Språk: finska
Antal sidor: 128
Produktgrupp: - Sexuell och reproduktiv hälsa
Bibliotekssignum: 59.571 Raskaus. Sikiönkehitys. Synnytys
Nationalbibliotekets ämnesord: imetys, edistäminen, suositukset, äidinmaito, terveysvaikutukset, vastasyntyneet, vauvat, ruokinta, terveysneuvonta, tukeminen, äidit, toimintaohjelmat, terveyspolitiikka, palveluketjut
Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022 nojaa vahvasti WHO:n suosituksiin ja kansainväliseen tutkimusnäyttöön. Samalla huomioidaan myös tärkeät kansalliset suositukset ja ohjeet, kuten ravitsemussuositukset ja lasten kasvun seuranta.

Toimintaohjelmassa esitetään suosituksia, joita noudattamalla voidaan lisätä täysimetystä ja imetyksen kokonaiskestoa ja näin edistää sekä lapsen että äidin terveyttä. Suosituksissa huomioidaan myös monet imetyksen erityistilanteet, kuten ennenaikaisena syntyneen lapsen imetys. Lisäksi esitetään keinoja vähentää sosioekonomisia eroja imetyksessä. Äidin erityisesti puolisoltaan saama tuki on ratkaisevaa imetyksen onnistumiselle. Vauvamyönteisyysohjelma auttaa yhtenäistämään sairaalassa ja neuvolassa annettavaa imetysohjausta sekä parantamaan ohjauksen laatua ja kohdentamaan resurssit oikein. Suosituksia annetaan myös alan koulutuksen ja tutkimuksen vahvistamiseksi.
Toimintaohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti lasta odottavia ja lapsen saaneita perheitä tapaaville terveydenhuollon ammattilaisille ja johtajille sekä terveysalan kouluttajille, opiskelijoille ja tutkijoille.