Nuoruus toisin sanoen — Nuorten elinolot -vuosikirja 2014

Gissler, Mika; Kekkonen, Marjatta; Känkänen, Päivi; Muranen, Päivi; Wrede-Jäntti, Matilda
Titel: Nuoruus toisin sanoen — Nuorten elinolot -vuosikirja 2014
Författare: Gissler, Mika (Redaktör)
Kekkonen, Marjatta (Redaktör)
Känkänen, Päivi (Redaktör)
Muranen, Päivi (Redaktör)
Wrede-Jäntti, Matilda (Redaktör)
Artikelnummer: 9789522459954
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 15,00 € (13,64 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: TEE019
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Teema 19
Upplaga: 3. upplaga, 2016
Utgivningsår: 2014
Språk: finska
Antal sidor: 227
Produktgrupp: PUBLIKATIONSSERIER
- Tema
- Barn, ungdomar och familjer
FÖRMÅNER
Bibliotekssignum: 32.4 Ikäryhmien asema yhteiskunnassa
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: nuoruus, lapsuus, toiseus, vertaissuhteet, nuoret, lapset (ikäryhmät), erilaisuus, identiteetti, erityisryhmät, osallisuus, sukupuoli
Nuorten elinolot 2014 -vuosikirja Nuoruus toisin sanoen tarkastelee monitieteisesti toiseuden kokemuksia lapsuudessa ja nuoruudessa. Kirja tuo syrjäytymiskeskusteluun toisenlaisen näkökulman. Kirjoittajat kuvaavat toiseutta nuorten vertaissuhteiden, yhteiskunnallisten instituutioiden, nuorten osallisuuden sekä sukupuolen näkökulmista.

Toiseuden kokemukset syntyvät nuorten elinolojen, esimerkiksi köyhyyden seurauksena, mutta myös nuorten itsensä tuottamina, keskinäisiä suhteita arvottavina erontekoina koulussa, lähiyhteisöissä ja sosiaalisessa mediassa.

Toiseutta käsitellään nuorten vertaissuhteisiin ja sosiaalisiin yhteisöihin liittymisen ja liittymisen vaikeuksien näkökulmasta. Toiseus näyttäytyy myös erityisluokalla opiskelleiden, siviilipalveluksen valinneiden tai sukupuolivähemmistöön kuuluvien nuorten tietoisina ratkaisuina, oman erityisyyden tunnistamisena ja omien mahdollisuuksien kunnioittamisena. Hikikomorit ja expatriaattinuoret edustavat puolestaan internetin ja globaalin maailman uusia toisia.

Nuorisotutkimusverkoston, Nuorisoasiain neuvottelukunnan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaisema Nuorten elinolot -vuosikirja 2014 on järjestyksessä kymmenes – juhlapainos. Vuosikirja on vakiinnuttanut asemansa nuorten elinoloja kuvaavana julkaisuna.