Ravitsemus Suomessa - Nutrition in Finland — FinRavinto 2017 -tutkimus - The National FinDiet 2017 Survey

Valsta, Liisa; Kaartinen, Niina; Tapanainen, Heli; Männistö, Satu; Sääksjärvi, Katri
Titel: Ravitsemus Suomessa - Nutrition in Finland — FinRavinto 2017 -tutkimus - The National FinDiet 2017 Survey
Författare: Valsta, Liisa (Redaktör)
Kaartinen, Niina (Redaktör)
Tapanainen, Heli (Redaktör)
Männistö, Satu (Redaktör)
Sääksjärvi, Katri (Redaktör)
Artikelnummer: 9789523432376
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 35,00 € (31,82 € moms 0 %)


Förlagets identifieringsnummer: RAP0122018
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: THL Raportti 12
Upplaga: 2018
Utgivningsår: 2019
Språk: finska
Antal sidor: 239
Produktgrupp: - Nutrition
Bibliotekssignum: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
Nationalbibliotekets ämnesord: ravitsemus, ruoka, ravitsemuskäyttäytyminen, ravinnonsaanti, ruokatottumukset, ravintoaineet, saanti, aikuiset, ruokailu, elintarvikkeet, ruokavaliot, ravitsemussuositukset, ravintoainevalmisteet, vitamiinit, rasvahapot, kivennäisaineet, hiilihydraatit, Suomi
FinRavinto 2017 -tutkimuksessa selvitettiin aikuisväestön ateriarytmiä, joukkoruokailun käyttöä, ruoankäyttöä, ravintoaineiden saantia elintarvikkeista ja niiden raaka-aineista, kansallisten elintarvikkeiden täydentämistoimien vaikutuksia sekä ravintolisien käyttöä. Raportti antaa kuvan aikuisten ruoankulutuksesta ja ravintoaineiden saannista sekä niiden väestöjakaumista. Tietoa aikuisten ruokavaliosta tarvitaan väestön ravitsemustilanteen arviointiin ja seurantaan, riskiryhmien tunnistamiseen sekä ravitsemuspoliittisten toimenpiteiden suunnittelun pohjaksi. Ruoankäyttö- ja ravintoaineiden saantitietoja käytetään laajasti myös ravitsemuksellisessa ja toksikologisessa riskinarvioinnissa Suomessa ja Euroopassa sekä kansainvälisissä ravinnonsaannin seurantahankkeissa maailmanlaajuisesti. Lisäksi tietopohjaa käytetään tulevaisuudessa yhä enemmän selvitettäessä kulutustottumusten ja elintarvikevalintojen merkitystä kestävän kehityksen näkökulmasta. FinRavinto-tutkimuksia on tehty vuodesta 1982 alkaen viiden vuoden välein. Raportti on tarkoitettu asiantuntijoille sote-palvelujen sekä ravitsemus-, terveys- ja hyvinvointipolitiikan suunnitteluun ja arviointiin, tutkijoille, ravitsemusterapeuteille, opettajille ja opiskelijoille, järjestöille ja tietolähteeksi medialle.