Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt

Sihto, Marita; Palosuo, Hannele; Topo, Päivi; Vuorenkoski, Lauri; Leppo, Kimmo
Titel: Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt
Författare: Sihto, Marita (Redaktör)
Palosuo, Hannele (Redaktör)
Topo, Päivi (Redaktör)
Vuorenkoski, Lauri (Redaktör)
Leppo, Kimmo (Redaktör)
Artikelnummer: 9789522458155
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 15,00 € (13,64 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: TEE0172013
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Teema 17
Upplaga: 3. upplaga, 2014
Utgivningsår: 2013
Språk: finska
Antal sidor: 427
Produktgrupp: PUBLIKATIONSSERIER
- Tema
- Hälso- och välfärdspolitik samt -ekonomi
FÖRMÅNER
Bibliotekssignum: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: terveyspolitiikka, kansanterveys, terveydenhuolto, terveyspalvelut, terveyden edistäminen, terveyserot
Suomessa terveyspolitiikan tavoitteiksi muotoiltiin jo 40 vuotta sitten väestön hyvä terveyden taso ja sen mahdollisimman tasainen jakautuminen. Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt avaa yli viidenkymmenen asiantuntijan voimin tätä laajaa aihetta ja kuvaa niitä toimia, joilla terveyspolitiikka on näihin tavoitteisiin pyrkinyt vastaamaan. Kirja antaa yleiskuvan terveyspolitiikan alueesta sekä käsitteenä että käytännön toimintana.

Terveydenhuollon lisäksi valotetaan laajasti myös terveyspolitiikan muita alueita ja tasoja. Käsitys terveyspolitiikan monitahoisesta alueesta pohjautuu lähtökohtaan, jonka mukaan väestön terveyttä määrittävät terveydenhuollon toimien lisäksi olennaisesti elinolosuhteet sekä muut yhteiskunnalliset ja taloudelliset tekijät.

Kansallisen tason lisäksi huomioidaan aluetaso ja kuntataso, ja enenevästi myös EU toimintaympäristönä sekä globaali taso. Kirjassa kuvataan julkishallinnollisten toimijoiden lisäksi myös kolmatta sektoria eli järjestöjä. Keskeisiä toimijoita ovat myös terveydenhuollon vahvat ammattiryhmät ja poliittiset puolueet.

Kirja on ensimmäinen laaja kokonaisesitys terveyspolitiikasta useaan vuosikymmeneen. Kirjoittajissa on mukana monia pitkän linjan terveyspolitiikan tutkijoita ja vaikuttajia.