Uskalla olla, uskalla puhua — vammainen nainen ja väkivalta

Piispa, Minna
Nimeke: Uskalla olla, uskalla puhua — vammainen nainen ja väkivalta
Tekijät: Piispa, Minna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522459145
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,60 € (28,73 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: OPA0282013
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Opas 28/2013
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 102
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Opas
- Tapaturmat ja väkivalta
Kirjastoluokka: 37.233 Vammaisten huolto
Kansalliskirjaston asiasanat: vammaiset, naiset, tytöt, väkivalta, työelämä, asuinympäristö, perheväkivalta, lähisuhdeväkivalta, henkinen väkivalta, seksuaalinen hyväksikäyttö, ennaltaehkäisy, tukipalvelut, vammaisuus, oikeudet
Toisin kuin yleisesti ajatellaan, vammaisuus ei suojele naista väkivallalta, vaan pikemminkin altistaa sille. Vammaisiin tyttöihin ja naisiin kohdistuu väkivaltaan samoin kuin muihinkin naisiin kaikkialla: perhepiirissä, kodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Vammaisiin naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on kuitenkin ollut tähän saakka tabu.

Tässä oppaassa asiantuntijat, joista suurin osa on vammaisia naisia, kirjoittavat eri elämäntilanteissa ilmenevästä väkivallasta ja keinoista tunnistaa se ja suojautua siltä. Oppaan lukuja täydentävät kokemusasiantuntijoiden rankat ja koskettavat kertomukset väkivallasta.

Opas on tuotettu osana poikkihallinnollista naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisen ohjelmaa, jonka yhtenä tavoitteena on parantaa lähisuhde- ja perheväkivallan uhrien kanssa työskentelevien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten osaamista kohdata vammainen henkilö sekä herättää vammaispalvelun työntekijöitä havaitsemaan väkivalta. Käytännön ohjeiden lisäksi opas sisältää Vammaisjärjestöjen naisverkoston ehdotukset tutkimus- ja kehittämiskohteiksi. Kirja on tarkoitettu vammaisille tytöille ja naisille, heidän läheisilleen, vammaisten henkilöiden kanssa työskenteleville sekä jokaiselle meistä.


Katso myös näitä tuotteita