Alkoholi- ja päihdehaitat läheisille, muille ihmisille ja yhteiskunnalle

Warpenius, Katariina; Tigerstedt, Christoffer; Holmila, Marja
Nimeke: Alkoholi- ja päihdehaitat läheisille, muille ihmisille ja yhteiskunnalle
Tekijät: Warpenius, Katariina (Toimittaja)
Tigerstedt, Christoffer (Toimittaja)
Holmila, Marja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522455185
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE0142013
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 14
Painos: 1. painos, 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 209
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Teema
- Päihteet ja riippuvuudet
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 37.61 Alkoholipolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: alkoholinkäyttö, alkoholi (päihteet), huumeiden käyttö, huumeet, päihteet, haitat, läheiset, yhteiskunta, sosiaaliset ongelmat, päihdeongelmaiset, vanhemmuus, ikääntyneet, parisuhdeväkivalta, väkivaltarikokset, järjestyshäiriöt, liikennejuopumus, sairauspoissaolot, työkyvyttömyys, päihdeongelmat, alkoholiongelmat, huumeongelmat, kustannukset, lastensuojelu, terveyspalvelut, sosiaalipalvelut, ehkäisevä päihdetyö
Alkoholin ja muiden päihteiden käytön kasvaessa myös päihdehaitat ovat lisääntyneet. Sekä tutkimuksessa että päihdepoliittisessa keskustelussa on alettu kiinnittää enemmän huomiota siihen, miten alkoholi- ja päihdehaitat vaikuttavat muihin kuin käyttäjään itseensä. Päihdehaittojen sosiaalisen ja yhteiskunnallisen sääntelyn kannalta lähestymistapa on tärkeä, sillä ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä perustellaan usein läheisille ja yhteiskunnalle koituvilla haittavaikutuksilla.

Kirja esittelee tutkimustietoa aiheesta kolmesta näkökulmasta. Ensimmäinen osa käsittelee läheisille yksityiselämässä ja lähisuhteissa koituvia haittoja. Toinen osa tarkastelee julkisissa tiloissa ja tilanteissa ilmeneviä muihin ihmisiin kohdistuvia haittoja. Kolmas osa keskittyy yhteiskunnalle ja palvelujärjestelmälle karttuvaan institutionaaliseen haittakuormitukseen.

Artikkeleissa pohditaan myös tutkimusmenetelmien- ja asetelmien mahdollisuuksia ja rajoituksia. Yksilötason terveysvaikutuksiin painottunut päihdetutkimus saa uusia haasteita, kun lähipiiri ja yhteiskunnan sosiaaliset instituutiot liitetään kuvaan mukaan.


Katso myös näitä tuotteita