Collegium medicum — Lääkintöhallitus 1878-1991

Tiitta, Allan
Nimeke: Collegium medicum — Lääkintöhallitus 1878-1991
Tekijät: Tiitta, Allan (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522451194
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 79,00 € (71,82 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: Tee006
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 534
Tuoteryhmät: - Terveys- ja hyvinvointipolitiikka ja -talous
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: historiikit, hallintohistoria, keskusvirastot, sosiaali- ja terveyshallinto, terveydenhuolto, historia, Suomi, Lääkintöhallitus
Collegium medicum - Lääkintöhallitus 1878-1991 Lääkintöhallituksen monipuolinen historiikki Collegium medicum tarjoaa eheän ja kattavan kokonaiskuvan modernin terveydenhuollon kehityksestä Suomessa. Teos on tarkoitettu kaikille hyvinvointiyhteiskunnan ja terveyspolitiikan historiasta kiinnostuneille. Lääkintöhallitus vaikutti merkittävästi suomalaisten terveydenhuollon kehitykseen. Terveydenhuollon keskusvirastona Lääkintöhallitus oli keskeisesti mukana päätöksessä siirtää kansalaisten terveydenhuolto yhä laajemmin valtiollisen kontrollin piiriin ja kuntien hoidettavaksi. Lääkintöhallituksen vaikutusvalta oli suurimmillaan 1970-luvun alkupuolella, jolloin sen käsittelemien asioiden kirjo oli erittäin laaja.

Dosentti Allan Tiitta, oivallinen Suomen historian asiantuntija, on tässä teoksessaan nivonut Lääkintöhallituksen historian koko maan yhteiskunnalliseen ja poliittiseen kehitykseen tavalla, joka korostaa keskusviraston suurta merkitystä eräänä yhteiskunnan tukipylväänä. Tiitta kuvaa enemmän tapahtumia kuin henkilögalleriaa, mikä tekee huumorilla höystetystä tekstistä polveilevan värikkään. Lisäryytiä tekstiin antavat tietoiskulaatikot sekä kiintoisat kuvaukset muutamista erityiskysymyksistä, kuten "suuri täisota" ja "suuri lapamatojahti".

Tekstiä täydentää runsas arkistovalokuvista koottu kuvitus.


Katso myös näitä tuotteita