Edistä, ehkäise, vaikuta — seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelma 2014-2020

Klemetti, Reija; Raussi-Lehto, Eija
Nimeke: Edistä, ehkäise, vaikuta — seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelma 2014-2020
Tekijät: Klemetti, Reija (Toimittaja)
Raussi-Lehto, Eija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523021730
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OPA0332014
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Opas 33
Painos: 3. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 243
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Opas
- Seksuaali- ja lisääntymisterveys
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: seksuaaliterveys, lisääntymisterveys, terveyden edistäminen, toimintaohjelmat, seksuaalineuvonta, seksuaalikasvatus, seksuaalioikeudet, lisääntymisoikeudet, monikulttuurisuus, äitiysneuvolat, äitiyshuolto, perhesuunnittelu, raskaus, synnytys, lapsettomuus, ehkäisyneuvonta, abortti, sukupuolitaudit, seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalirikokset, terveyspalvelut, terveydenhuoltohenkilöstö, koulutus, osaaminen, tilastointi, rekisterit, tutkimus
Edistämällä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja kaventamalla terveyseroja parannetaan väestön terveyttä ja hyvinvointia. Päivitetyn seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintaohjelman painopistealueita ovat lapset ja nuoret, miesten seksuaali- ja lisääntymisterveys, monikulttuurisuus ja hyvä syntymän hoito. Kirjassa esitetään tavoitteita ja niihin liittyviä toimenpiteitä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi vuoteen 2020 mennessä. Esitetyt tavoitteet ja toimenpiteet auttavat kehittämään ehkäiseviä palveluja osana palvelurakenteen uudistusta. Julkaisussa tuodaan esille myös alan tietotarpeita ja ehdotetaan tutkimuskohteita.

THL suosittelee toimintaohjelman käyttämistä kuntien hyvinvointisuunnitelmissa. Tavoitteet ja toimenpiteet on suunnattu päättäjille, sosiaali- ja terveydenhuollon johdolle ja henkilöstölle, järjestöille, sekä opetustoimelle aina varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin saakka. Toimenpiteiden toteuttajiksi suositellaan parhaita mahdollisia toimijoita.

Edistä, ehkäise, vaikuta - investointi seksuaali- ja lisääntymisterveyteen on sijoitus tulevaisuuteen.


Katso myös näitä tuotteita