Framtidsdialoger — handbok för samtalsledare som arbetar med nätverk

Eriksson, Esa; Arnkil, Tom Erik; Rautava, Marie
Nimeke: Framtidsdialoger — handbok för samtalsledare som arbetar med nätverk
Alkuteos: Ennakointidialogeja huolten vyöhykkeellä
Tekijät: Eriksson, Esa (Kirjoittaja)
Arnkil, Tom Erik (Kirjoittaja)
Rautava, Marie (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522453495
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OPA0092010
Alkuteos: Ennakointidialogeja huolten vyöhykkeellä
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Handbok / Institutet för hälsa och välfärd 9
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 115
Tuoteryhmät: - Mielenterveys
- Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: verkostotyö, sosiaalityö, dialogisuus, dialogi, työmenetelmät, vuorovaikutus, ennakointi
Klienter vars problem är av den arten att de behöver anlita flera olika kommunala tjänster får inte adekvat hjälp i en serviceorganisation som är sektorindelad. Då uppkommer nämligen ett sammansatt nätverk som inte kan fås att fungera genom ännu större specialisering inom serviceorganisationen. Problemen kan inte lösas genom ökat samarbete, utan hela manuskriptet måste skrivas om.

På THL (Institutet för hälsa och välfärd i Finland) har man utvecklat en metod för nätverksmöten som kallas Framtidsdialog. Med hjälp av den metoden kan parterna föra en sådan dialog att alla deltagares synpunkter blir hörda och arbetet koordineras. Framtidsdialogen som metod kan användas både i klientarbete och för olika slags gemensam planering.

På nätverksmötena har man nytta av att dialogen underlättas och uppmuntras av utomstående samtalsledare. Den här handboken är skriven för de samtalsledare som utbildats på THL. Men också i andra sammanhang görs mycket nätverksarbete. Alla de som vill arbeta mer systematiskt inom nätverk finner i handboken verktyg och rekommendationer om hur man kan gå till väga. Metoden beskrivs i detalj främst med tanke på nätverkskoordinatorns och samtalsledarnas arbete, men den går lätt att anpassa till nätverksarbete av annat slag.


Katso myös näitä tuotteita