Kaikki työuralle! — työttömien aktiivipolitiikkaa Suomessa

Karjalainen, Vappu; Keskitalo, Elsa
Nimeke: Kaikki työuralle! — työttömien aktiivipolitiikkaa Suomessa
Tekijät: Karjalainen, Vappu (Toimittaja)
Keskitalo, Elsa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522458872
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,50 € (34,09 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: TEE0182013
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 18
Painos: 1. painos, 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Teema
- Terveys- ja hyvinvointipolitiikka ja -talous
Kirjastoluokka: 36.131 Työvoimapolitiikka
Kansalliskirjaston asiasanat: työttömät, aktivointi, työllisyyspolitiikka, sosiaalipolitiikka, työttömyysturva, työkyky, kannustimet, hyvinvointivaltio, kansalaisuus
Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet hyvinvointivaltiossa ovat muutoksessa. Oikeus työttömyysturvaan ja työttömän velvollisuus osallistua työhön tai koulutukseen kytkeytyvät tiiviisti yhteen. Aktiivipolitiikan tavoite on saada työttömiä takaisin työuralle - ja pysymään sillä pitkään.

Kirjassa tarkastellaan työttömien aktivointia, sen yhteyksiä ja vaikutuksia monesta eri suunnasta. Käydään läpi Suomen tapaa omaksua kansainvälisiä aktiivipolitiikan virtauksia. Lähitarkastelussa on työttömän kansalaisen asema oikeuksien ja velvollisuuksien ristipaineessa. Hyvinvointipalvelut tukevat ja kannustavat asiakkaitaan aktivoitumaan mutta ovatko aktiivitoimet ajan tasalla ja eettisesti kestäviä? Toimien ristiriitaiset tulokset vaikuttavat aktiivipolitiikan tulevaisuuteen. Näköpiirissä on työelämän ulkopuolella olevien tehokkaampi "vetäminen" palkkatyöhön tai muuhun sitä lähellä olevaan toimeliaisuuteen.

KAIKKI TYÖURALLE! on yhteiskuntapolitiikkaa ja aktivointia laveasti tuntevien asiantuntijoiden ajankohtainen puheenvuoro heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen mahdollisuuksista.


Katso myös näitä tuotteita