Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022

Hakulinen, Tuovi; Otronen, Kirsi; Kuronen, Maria
Nimeke: Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022
Tekijät: Hakulinen, Tuovi (Toimittaja)
Otronen, Kirsi (Toimittaja)
Kuronen, Maria (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523029484
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OHJ0242017
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Ohjaus 24
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 128
Tuoteryhmät: - Seksuaali- ja lisääntymisterveys
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 59.6 Lasten terveydenhoito. Lastentaudit
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: imetys, edistäminen, suositukset, äidinmaito, terveysvaikutukset, vastasyntyneet, vauvat, ruokinta, terveysneuvonta, tukeminen, äidit, toimintaohjelmat, terveyspolitiikka, palveluketjut
Kansallinen imetyksen edistämisen toimintaohjelma vuosille 2018-2022 nojaa vahvasti WHO:n suosituksiin ja kansainväliseen tutkimusnäyttöön. Samalla huomioidaan myös tärkeät kansalliset suositukset ja ohjeet, kuten ravitsemussuositukset ja lasten kasvun seuranta.

Toimintaohjelmassa esitetään suosituksia, joita noudattamalla voidaan lisätä täysimetystä ja imetyksen kokonaiskestoa ja näin edistää sekä lapsen että äidin terveyttä. Suosituksissa huomioidaan myös monet imetyksen erityistilanteet, kuten ennenaikaisena syntyneen lapsen imetys. Lisäksi esitetään keinoja vähentää sosioekonomisia eroja imetyksessä. Äidin erityisesti puolisoltaan saama tuki on ratkaisevaa imetyksen onnistumiselle. Vauvamyönteisyysohjelma auttaa yhtenäistämään sairaalassa ja neuvolassa annettavaa imetysohjausta sekä parantamaan ohjauksen laatua ja kohdentamaan resurssit oikein. Suosituksia annetaan myös alan koulutuksen ja tutkimuksen vahvistamiseksi.
Toimintaohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti lasta odottavia ja lapsen saaneita perheitä tapaaville terveydenhuollon ammattilaisille ja johtajille sekä terveysalan kouluttajille, opiskelijoille ja tutkijoille.


Katso myös näitä tuotteita