Kapeneeko kuilu? — tilannekatsaus terveyserojen kaventamiseen Suomessa 2007-2010

Rotko, Tuulia; Aho, Timo; Mustonen, Niina; Linnanmäki, Eila
Nimeke: Kapeneeko kuilu? — tilannekatsaus terveyserojen kaventamiseen Suomessa 2007-2010
Tekijät: Rotko, Tuulia (Kirjoittaja)
Aho, Timo (Kirjoittaja)
Mustonen, Niina (Kirjoittaja)
Linnanmäki, Eila (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522454416
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RAP0082011
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Raportti / Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 8/2011
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 116
Tuoteryhmät: - Terveys- ja hyvinvointipolitiikka ja -talous
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: terveyspolitiikka, terveyden edistäminen, terveyserot, väestöryhmät, eriarvoisuus, sairastavuus, terveys, sosioekonomiset tekijät, sosioekonominen asema, sosiaalinen asema, köyhyys, syrjäytyminen, ennaltaehkäisy, lapset (ikäryhmät), nuoret, maahanmuuttajat, työttömät, työttömyys, työolot, terveyspalvelut, yhdenvertaisuus, terveydentila
Raporttiin on koottu sosioekonomisten terveyserojen kaventamisen kannalta keskeisiä kuluvan hallituskauden aikana käynnissä olevia toimenpiteitä Suomessa. Raportissa tarjotaan myös toimenpidesuosituksia seuraavaan hallitusohjelmaan. Lisäksi raportin liitteenä on taulukko, johon on koottu Kansallisen terveyserojen kaventamisen toimintaohjelman (2008-2011) viidentoista toimenpiteen etenemisen tilanne.

Raportissa tarkastellaan köyhyyttä, lapsuuden ja nuoruuden elinoloja, maahanmuuttajien hyvinvointia sekä työoloja ja työttömyyden hoitoa. Lisäksi sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän ja informaatio-ohjauksen kehittämistä käsitellään omina lukuinaan. Raportti rakentuu viime vuosina kertyneelle tutkimustiedolle sekä asiantuntijoiden näkemyksille keskeisistä toimenpiteistä. Raportti on tarkoitettu terveys- ja yhteiskuntapoliittisille päättäjille valtion-, kunta- ja aluehallinnossa, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä tutkijoille ja muille yhteiskunnallisen eriarvoisuuden seurauksista ja niiden ehkäisystä kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita