Kuka vastaa? — hyvinvointivaltion rajat ja julkinen vastuu

Julkunen, Raija
Nimeke: Kuka vastaa? — hyvinvointivaltion rajat ja julkinen vastuu
Tekijät: Julkunen, Raija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789513318581
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: M224
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 308
Tuoteryhmät: - Terveys- ja hyvinvointipolitiikka ja -talous
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
Pohjoismaiseen hyvinvointieetokseen kuuluu vahva julkinen ja yhteiskunnan vastuu. 2000-luvun alussa hyvinvointivaltion rajoja asettavat yhä enemmän talous, rahoitettavuus ja kustannukset. Nähtävissä on siirtymä kohti uudenlaista hyvinvoinnin ja hyvinvointipolitiikan hallintaa, vastuun osoittamisen yhteiskuntaa.

Kirjassa analysoidaan hyvinvointivaltion rajojen asettamista ja hyvinvointivastuun kysymyksiä. Keskiössä ovat ne sosiaalipoliittiset mekanismit, joilla julkista hyvinvointivastuuta on karsittu ja siirretty muille toimijoille. Sosiaalipolitiikan kansalaisen asemaa pohditaan oikeudenmukaisuuden, kannustettavuuden, aktivoinnin, valinnanvapauden, vastikkeellisuuden ja sopimuksellistamisen periaatteiden näkökulmasta. Tarkasteluun nousevat myös hyvinvointipolitiikan epäonnistumiset, sosiaalipoliittisten järjestelmien kummallisuudet ja riittämättömyydet.

Kirja on ansioituneen sosiaalipolitiikon kattava esitys hyvinvointitarpeiden hallintaan ja vastuuseen liittyvästä kehityskulusta ja problematiikasta. Raija Julkunen esittää terävän analyysin hyvinvointivaltion 2000-luvun alun tilasta tuoden uutta käyttövoimaa ja sisältöä ajankohtaiseen yhteiskuntapoliittiseen keskusteluun.

Kirja on syntynyt osana Stakesin asettamaa Hyvinvointivaltion rajat -hanketta, jonka tehtävänä on ollut arvioida hyvinvointivaltion tilaa 2000-luvun alussa.


Katso myös näitä tuotteita