Lastensuojelun ytimissä

Bardy, Marjatta
Nimeke: Lastensuojelun ytimissä
Tekijät: Bardy, Marjatta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522458520
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE0052013
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 5
Painos: 4. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Teema
- Lapset, nuoret ja perheet
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: asiakkuus, lapsen asema, lapset (ikäryhmät), nuoret, osallisuus, sosiaalityöntekijät, kielenkäyttö, lastensuojelu
LAPSUUDELLA on ensimmäinen paikka ihmisen elämänkaaressa, ja sen säteilyvaikutukset heijastuvat laajalle ja syvälle. Lastensuojelun sisällöllinen ydin kiteytyy sanaparissa "osattomuudesta osallisuuteen". Osallisuuden pulmat voivat liittyä elinoloihin, yhteisyyssuhteisiin tai maailmaan orientoitumiseen.

Lastensuojelussa on kyse huolenpidon ja suojelun turvaamisesta lasten osallisuutta kunnioittaen. Emotionaalinen kohtaaminen lapsuudessa on osallisuuden olennainen ehto ja siten myös merkittävä sosiaalinen ja yhteiskuntapoliittinen kysymys.

Kirjassa kuvataan lastensuojelua yhteiskunnallisena tehtävänä, käytännön toimintana ja inhimillisinä kokemuksina. Siinä tarkastellaan lastensuojelun filosofiaa ja käytäntöjä, lapsen osallisuutta ja ikäsensitiivistä lastensuojelua sekä hoitavaa ja kuntouttavaa lastensuojelua. Artikkeleiden lomassa kulkee tarinoita lastensuojelun sosiaalityöstä. Kirjan neljänteen, täydennettyyn painokseen on lisätty ajankohtainen katsaus lastensuojelun toimintaympäristöön ja uusimmat tilastotiedot. Kirjan tavoitteena on motivoida ja inspiroida alalle opiskelevia hahmottamaan lastensuojelun moniulotteisuus.

Kirja on syventävää luettavaa myös jo työssään toimiville lastensuojelun ammattilaisille. Toivottavasti siitä on hyötyä myös lastensuojelun asiakkaille.

Neljäs uudistettu painos. Ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 2009.


Katso myös näitä tuotteita