Mielenterveyden edistäminen ikääntyneiden asumis- ja hoivapalveluissa

Tamminen, Nina; Solin, Pia
Nimeke: Mielenterveyden edistäminen ikääntyneiden asumis- ja hoivapalveluissa
Tekijät: Tamminen, Nina (Toimittaja)
Solin, Pia (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522459121
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OPA0272013
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Opas 27
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 129
Tuoteryhmät: - Mielenterveys
JULKAISUSARJAT
- Opas
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 59.563 Mielenterveys. Tunne-elämän häiriöt
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mielenterveys, henkinen hyvinvointi, ikääntyneet, terveyden edistäminen, asumispalvelut, hoivapalvelut, vanhustenhuolto, vanhainkodit, palvelutalot
Terveys ja hyvinvointi ovat kaikenikäisille ihmisille tärkeitä arvoja. Ikääntyneiden hyvä mielenterveys ja hyvinvointi hyödyttävät kaikkia. Mielenterveyden edistäminen auttaa ikääntyneitä elämään aktiivista, miellyttävää ja tervettä elämää. Se auttaa lisäksi hyödyntämään ikääntyneiden panosta yhteisölle. Terve ja laadukas elämä vähentää myös vanhuusiän mielenterveyden häiriöistä aiheutuvia kuluja. Mielenterveyden edistämisen käsikirjan tarkoituksena on innostaa kaikkia ikääntyneiden parissa työskenteleviä mielenterveyden edistämistyöhön.

Käsikirja on suunnattu erityisesti asumispalveluja tai hoivaa tarvitsevien ikääntyneiden parissa työskenteleville tai alaa opiskeleville, kuten hoivatyön tekijöille, kotihoitajille ja sairaanhoitajille, sekä myös omaishoitajille. Käsikirja tarjoaa käytännöllisiä ja tehokkaita välineitä ja menetelmiä ikääntyneiden mielenterveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Toimenpiteet on helppo liittää osaksi jokapäiväisiä työrutiineja, eikä niiden toteuttaminen vaadi aiempaa tietoa mielenterveyden edistämisestä.

Käsikirja koostuu neljästä osasta, joista ensimmäinen johdattaa lukijan lyhyesti aihealueeseen. Mielenterveyden edistämistyön perusteissa selvitellään mielenterveyden edistämisen käsitteitä, kuvaillaan edistämistyön merkitystä ikääntyneille, ja käydään läpi edistämistyön toteuttamisen vaiheita. Seuraavaksi esitellään ikääntyneiden mielenterveyden edistämisen kannalta keskeisiä aiheita, menetelmiä ja välineitä liittyen mm. terveisiin elämäntapoihin, sosiaaliseen kanssakäymiseen, oppimiseen ja luovuuteen. Kirjan loppuosa tarjoaa useita käytännönläheisiä ja helposti toteutettavia harjoituksia ikääntyneiden mielenterveyden edistämiseen.


Katso myös näitä tuotteita