Mielenterveyden edistäminen työpaikalla

Tamminen, Nina; Solin, Pia
Nimeke: Mielenterveyden edistäminen työpaikalla
Tekijät: Tamminen, Nina (Toimittaja)
Solin, Pia (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523021174
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OPA0322014
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Opas 32
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 184
Tuoteryhmät: - Mielenterveys
JULKAISUSARJAT
- Opas
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 59.563 Mielenterveys. Tunne-elämän häiriöt
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mielenterveys, terveyden edistäminen, työpaikat, työhyvinvointi, henkinen hyvinvointi, työyhteisöt, esimiestyö, johtaminen, henkinen työsuojelu, työsuojelu, stressi, työ, työelämä, esimiehet, johtajuus, viestintä
Mielenterveyden edistäminen työpaikalla voi edistää tuottavuuden kasvua ja suorituskykyä, vähentää poissaolojen kustannuksia ja vähentää henkilöstön vaihtuvuutta. Mieleltään terve työpaikka voi auttaa ihmisiä selviytymään muutoksesta ja vaikeista olosuhteista. Hyvä mielenterveys edistää myös hyvää fyysistä terveyttä.

Tämä käsikirja tarjoaa johtajille ja esimiehille hyödyllisiä tekniikoita, jotka auttavat ehkäisemään ongelmien syntymistä ja edistämään mielenterveyttä. Aineisto auttaa johtajia ja esimiehiä myös tunnistamaan ja käsittelemään mielenterveyden ongelmien esiintymistä työpaikalla, vähentämään näihin ongelmiin liittyviä kustannuksia sekä parantamaan työpaikan psykososiaalista ilmapiiriä. Asiasisältö on jaoteltu neljän pääaiheen alle, joita ovat johtajuuden vaikutus, viestinnän merkitys ja työpaikkaan ja työhön liittyvän stressin ymmärtäminen ja hoitaminen. Kirjan loppuosa tarjoaa useita käytännönläheisiä ja helposti toteutettavia harjoituksia työpaikan mielenterveyden edistämistyöhön.

Käsikirja on tarkoitettu ensisijaisesti esimiesten, henkilöosaston työntekijöiden ja työsuojeluhenkilöstön avuksi ja käyttöön.


Katso myös näitä tuotteita