Miten puutun lähisuhdeväkivaltaan? — esimerkkinä päihde- ja mielenterveystyö

Siukola, Reetta
Nimeke: Miten puutun lähisuhdeväkivaltaan? — esimerkkinä päihde- ja mielenterveystyö
Tekijät: Siukola, Reetta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523021778
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: OPA0342014
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Opas 34
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 102
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Opas
- Tapaturmat ja väkivalta
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 37.4 Perhepolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: väkivalta, lähisuhdeväkivalta, perheväkivalta, päihdetyö, mielenterveystyö, puheeksiotto, ehkäisevä sosiaalityö, asiakastyö, toimintamallit, terveydenhuoltohenkilöstö, sosiaalityöntekijät
Sosiaali- ja terveyspalveluissa kohdataan päivittäin lähisuhdeväkivaltaa kokeneita naisia, miehiä, lapsia ja perheitä sekä väkivallan tekijöitä. Osa hakee apua väkivallan fyysisiin vammoihin, osa puolestaan välillisiin seurauksiin, kuten masennukseen, ahdistukseen, unettomuuteen tai päihteiden käyttöön. Vain harva osaa tai haluaa hakea apua itse väkivaltaan.

Lähisuhdeväkivallan kartoittaminen on tärkeää etenkin päihde- ja mielenterveyspalveluissa, joita käyttävät ovat tutkimusten mukaan kokeneet lähisuhdeväkivaltaa muuta väestöä useammin. Heidän joukossaan on myös enemmän lähisuhdeväkivaltaa käyttäneitä henkilöitä. Uhrin oikea-aikaisen avun saaminen riippuu usein siitä, ottaako sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen asian puheeksi vai ei.

Tämä opas käsittelee lähisuhdeväkivaltaan puuttumista osana jokaisen asiakkaan kohtaamista. Kirja sisältää monipuolisesti tietoa lähisuhdeväkivallan teemoista sekä konkreettisia välineitä varsinaiseen asiakastyöhön. Julkaisu ohjaa ammattilaisia kysymään väkivallasta kaikilta asiakkailta. Oppaan esimerkit ovat päihde- ja mielenterveystyöstä, mutta se soveltuu hyvin kaikkien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.


Katso myös näitä tuotteita