Näin selätät turhat herkut ja houkutukset — kuusi keinoa

Viialainen, Riitta; Absetz, Pilvikki; Ollila, Hanna
Nimeke: Näin selätät turhat herkut ja houkutukset — kuusi keinoa
Tekijät: Viialainen, Riitta (Toimittaja)
Absetz, Pilvikki (Toimittaja)
Ollila, Hanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523022195
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,00 € (14,55 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: KID0242014
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Kide 17
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 30
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- KIDE
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Kansalliskirjaston asiasanat: ruokatottumukset, muutos, syöminen, itsesäätely, terveellisyys, painonhallinta, lapset, nuoret, elintavat, elämänhallinta, terveyden edistäminen, terveyskasvatus
Moni meistä kamppailee erilaisten houkutusten kanssa, olipa kyseessä sitten herkut, pelit, shoppailu Runsauden maailmassa on vaikea pysyä kohtuuden rajoissa ja mielitekoja on usein mahdotonta vastustaa. Tämä lyhyt opas perustuu tutkimustietoon lasten ja nuorten ruokahoukutuksista ja tavoista, joilla niitä voi hallita itsesäätelyn keinoin. Itsesäätelykyky kehittyy lapsen ja nuoren kasvaessa ja kehittyessä, mutta ei välttämättä koskaan "tule valmiiksi". Sitä pitää harjoittaa kuten lihasta ja se väsyy kuten lihas. Opas esittelee kuusi erilaista keinoa houkutusten selättämiseen. Keinot etenevät asteittain kohti aktiivista, tietoista itsesäätelykyvyn harjoittamista ja hyödyntämistä. Keinojen soveltuvuus paranee siksi lapsilla iän myötä. Esitetyt keinot eivät sulje toisiaan pois eikä pyrkimyksenä ole toisaalta käyttää niitä kaikkia jatkuvasti. Opas on tarkoitettu työkalupakiksi, josta voidaan poimia eri kehitysvaiheisiin ja elämäntilanteisiin sopivat menetelmät.

Teos soveltuu paitsi ruokahoukutusten hallinnasta kiinnostuneille nuorille ja heidän vanhemmilleen, myös kenelle tahansa omasta tai läheistensä itsesäätelykyvystä ja hyvinvoinnista kiinnostuneelle lukijalle.


Katso myös näitä tuotteita