Nuoruus toisin sanoen — Nuorten elinolot -vuosikirja 2014

Gissler, Mika; Kekkonen, Marjatta; Känkänen, Päivi; Muranen, Päivi; Wrede-Jäntti, Matilda
Nimeke: Nuoruus toisin sanoen — Nuorten elinolot -vuosikirja 2014
Tekijät: Gissler, Mika (Toimittaja)
Kekkonen, Marjatta (Toimittaja)
Känkänen, Päivi (Toimittaja)
Muranen, Päivi (Toimittaja)
Wrede-Jäntti, Matilda (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522459954
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE019
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 19
Painos: 3. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 227
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Teema
- Lapset, nuoret ja perheet
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 32.4 Ikäryhmien asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: nuoruus, lapsuus, toiseus, vertaissuhteet, nuoret, lapset (ikäryhmät), erilaisuus, identiteetti, erityisryhmät, osallisuus, sukupuoli
Nuorten elinolot 2014 -vuosikirja Nuoruus toisin sanoen tarkastelee monitieteisesti toiseuden kokemuksia lapsuudessa ja nuoruudessa. Kirja tuo syrjäytymiskeskusteluun toisenlaisen näkökulman. Kirjoittajat kuvaavat toiseutta nuorten vertaissuhteiden, yhteiskunnallisten instituutioiden, nuorten osallisuuden sekä sukupuolen näkökulmista.

Toiseuden kokemukset syntyvät nuorten elinolojen, esimerkiksi köyhyyden seurauksena, mutta myös nuorten itsensä tuottamina, keskinäisiä suhteita arvottavina erontekoina koulussa, lähiyhteisöissä ja sosiaalisessa mediassa.

Toiseutta käsitellään nuorten vertaissuhteisiin ja sosiaalisiin yhteisöihin liittymisen ja liittymisen vaikeuksien näkökulmasta. Toiseus näyttäytyy myös erityisluokalla opiskelleiden, siviilipalveluksen valinneiden tai sukupuolivähemmistöön kuuluvien nuorten tietoisina ratkaisuina, oman erityisyyden tunnistamisena ja omien mahdollisuuksien kunnioittamisena. Hikikomorit ja expatriaattinuoret edustavat puolestaan internetin ja globaalin maailman uusia toisia.

Nuorisotutkimusverkoston, Nuorisoasiain neuvottelukunnan ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaisema Nuorten elinolot -vuosikirja 2014 on järjestyksessä kymmenes – juhlapainos. Vuosikirja on vakiinnuttanut asemansa nuorten elinoloja kuvaavana julkaisuna.


Katso myös näitä tuotteita