Rakennamme sovintoa — opas rikosten ja riitojen sovitteluun

Flinck, Aune
Nimeke: Rakennamme sovintoa — opas rikosten ja riitojen sovitteluun
Tekijät: Flinck, Aune (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522456229
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 31,50 € (28,64 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: OPA0232012
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Opas 23
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 159
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Opas
- Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kirjastoluokka: 33 OIKEUSTIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: sovittelu, rikokset, rikosasiat, riita-asiat, laki rikosasioiden ja eräiden riita-asioiden sovittelusta
Rikos- ja riita-asioiden sovittelussa korostetaan osapuolten aktiivista osallistumista ja luovia ongelmanratkaisuja. Sovittelu vähentää uusintarikollisuutta ja syrjäytymistä, edistää kansalaisten osallisuutta ja parantaa yhteiskuntarauhaa. Sovittelun käyttöä pyritään lisäämään erityisesti nuorten tekemissä rikoksissa.

Rakennamme sovintoa -oppaassa esitellään rikosten ja riitojen sovittelun lähtökohtia ja yleisiä periaatteita sekä sovittelun merkitys rikosprosessissa. Sovitteluun osallistuvien asema ja oikeudet sekä sovittelutapaamisissa tärkeää kohtaamista ja vuorovaikutusta käsitellään laajasti. Oppaassa kuvataan sovittelun vaiheittainen eteneminen ja kuhunkin vaiheeseen liittyviä käytäntöjä, juridisia kysymyksiä sekä erityisosaamista vaativia tilanteita. Lasten ja nuorten sovittelu, monikulttuurinen sovittelu ja lähisuhdeväkivallan sovittelu kuvataan erikseen.

Opas on tarkoitettu erityisesti sovittelupalveluissa toimivien vapaaehtoissovittelijoiden työkaluksi. Sovittelun ammattihenkilöstö voi käyttää opasta koulutusmateriaalina ja kouluttajan käsikirjana. Opas sopii myös järjestöille sekä sovittelua harkitseville ja siitä kiinnostuneille ihmisille.


Katso myös näitä tuotteita