Ravitsemus Suomessa - Nutrition in Finland - FinRavinto 2017 -tutkimus - The National FinDiet 2017 Survey

Valsta, Liisa; Kaartinen, Niina; Tapanainen, Heli; Männistö, Satu; Sääksjärvi, Katri
Nimeke: Ravitsemus Suomessa - Nutrition in Finland - FinRavinto 2017 -tutkimus - The National FinDiet 2017 Survey
Tekijät: Valsta, Liisa (Toimittaja)
Kaartinen, Niina (Toimittaja)
Tapanainen, Heli (Toimittaja)
Männistö, Satu (Toimittaja)
Sääksjärvi, Katri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523432376
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: RAP0122018
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Raportti 12
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: - Ravitsemus
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
Kansalliskirjaston asiasanat: ravitsemus, ruoka, ravitsemuskäyttäytyminen, ravinnonsaanti, ruokatottumukset, ravintoaineet, saanti, aikuiset, ruokailu, elintarvikkeet, ruokavaliot, ravitsemussuositukset, ravintoainevalmisteet, vitamiinit, rasvahapot, kivennäisaineet, hiilihydraatit, Suomi
FinRavinto 2017 -tutkimuksessa selvitettiin aikuisväestön ateriarytmiä, joukkoruokailun käyttöä, ruoankäyttöä, ravintoaineiden saantia elintarvikkeista ja niiden raaka-aineista, kansallisten elintarvikkeiden täydentämistoimien vaikutuksia sekä ravintolisien käyttöä. Raportti antaa kuvan aikuisten ruoankulutuksesta ja ravintoaineiden saannista sekä niiden väestöjakaumista. Tietoa aikuisten ruokavaliosta tarvitaan väestön ravitsemustilanteen arviointiin ja seurantaan, riskiryhmien tunnistamiseen sekä ravitsemuspoliittisten toimenpiteiden suunnittelun pohjaksi. Ruoankäyttö- ja ravintoaineiden saantitietoja käytetään laajasti myös ravitsemuksellisessa ja toksikologisessa riskinarvioinnissa Suomessa ja Euroopassa sekä kansainvälisissä ravinnonsaannin seurantahankkeissa maailmanlaajuisesti. Lisäksi tietopohjaa käytetään tulevaisuudessa yhä enemmän selvitettäessä kulutustottumusten ja elintarvikevalintojen merkitystä kestävän kehityksen näkökulmasta. FinRavinto-tutkimuksia on tehty vuodesta 1982 alkaen viiden vuoden välein. Raportti on tarkoitettu asiantuntijoille sote-palvelujen sekä ravitsemus-, terveys- ja hyvinvointipolitiikan suunnitteluun ja arviointiin, tutkijoille, ravitsemusterapeuteille, opettajille ja opiskelijoille, järjestöille ja tietolähteeksi medialle.


Suosittelemme myös tuotteita: