Sukupolvien sillat ja kasvamisen karikot - vanhemmat, lapset ja alkoholi

Holmila, Marja; Raitasalo, Kirsimarja; Tigerstedt, Christoffer
Nimeke: Sukupolvien sillat ja kasvamisen karikot - vanhemmat, lapset ja alkoholi
Tekijät: Holmila, Marja (Toimittaja)
Raitasalo, Kirsimarja (Toimittaja)
Tigerstedt, Christoffer (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523027374
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE0252016
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 25
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 196
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Teema
- Päihteet ja riippuvuudet
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 37.6 Päihdepolitiikka. Päihdehuolto
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: alkoholi (päihteet), alkoholinkäyttö, alkoholikulttuuri, päihdekasvatus, alkoholiongelmat, lapset (ikäryhmät), nuoret, vanhemmat, maahanmuuttajat
”Nuoren alkoholinkäyttö aiheuttaa vanhemmissa usein epävarmuutta – mikä olisi kasvattajalle paras toimintatapa? Entä millaista on kasvaa suomalaisessa alkoholikulttuurissa?

Tässä nuorten ja vanhempien haastatteluihin ja muihin tutkimusaineistoihin perustuvassa kirjassa on vahvasti esillä perheenjäsenten oma ääni. Siinä etsitään vanhempien ja lasten vuorovaikutuksen myönteisiä piirteitä ja tarkastellaan asioita tulevaisuuden ja hyvän elämän näkökulmasta.

Alkoholinkäyttö on siirtynyt koteihin, ja lapset ovat tottuneet näkemään vanhempiensa käyttävän sitä. Nuoret odottavat vanhemmiltaan aloitteellisuutta alkoholinkäytöstä keskusteltaessa sekä auktoriteettiaseman ottamista ja ylläpitämistä. Vanhemmat ja nuoret suosivat perheen keskistä avointa keskustelua ja perheenjäsenten välistä luottamusta. Muualta maahan muuttaneiden vanhempien ja nuorten kuva suomalaisesta alkoholikulttuurista muodostaa mielenkiintoisen peilin valtaväestön tavoille. Monissa kodeissa alkoholinkäyttö hallitsee elämää ja tälläkin hetkellä Suomessa noin 65 000–70 000 lapsen vanhemmalla on vakava päihdeongelma. Lapsilla ja nuorilla on kuitenkin erilaisia selviytymiskeinoja vaikeissa tilanteissa. Yhteiskunnan ja lähiyhteisöjen antama tuki ja sen vahvistaminen on tärkeää lapsia ja nuoria autettaessa.

Kirjan tavoitteena on edistää avointa keskustelua vaikeasta aiheesta niin perheissä kuin nuorten ja kotien kanssa toimivien ammattilaisten keskuudessa.

Kirja on osa Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiön (ITLA) käynnistämää Lapset, nuoret ja perheet satavuotiaassa Suomessa -ohjelmaa (2013–2017).”


Katso myös näitä tuotteita