Taidekasvatus varhaiskasvatuksessa — iloa, ihmettelyä ja tekemistä

Ruokonen, Inkeri; Rusanen, Sinikka; Välimäki, Anna-Leena
Nimeke: Taidekasvatus varhaiskasvatuksessa — iloa, ihmettelyä ja tekemistä
Tekijät: Ruokonen, Inkeri (Toimittaja)
Rusanen, Sinikka (Toimittaja)
Välimäki, Anna-Leena (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522451378
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: OPA003
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Opas / Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 3
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 99
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Opas
- Lapset, nuoret ja perheet
Kirjastoluokka: 70 TAIDE. TAIDEHISTORIA
Kansalliskirjaston asiasanat: taidekasvatus, esteettinen kasvatus, varhaiskasvatus, päiväkodit, luova toiminta, oppimisympäristö, luovuuskasvatus, tanssikasvatus, tanssi, liikunta, musiikkikasvatus, draamakasvatus, nukketeatterit, leikki, lastenkirjallisuus, kuvataidekasvatus, käsityökasvatus, kädentaidot, lapset, leikki-ikäiset, kulttuurikasvatus, taideterapia, dokumentointi
Leikkiminen, liikkuminen, tutkiminen ja eri taiteen alueisiin liittyvä ilmaiseminen ovat lapselle ominaisia tapoja toimia. Taidekasvatus vahvistaa lapsen omaa ajattelua ja mielikuvitusta sekä rohkaisee häntä toimimaan elämässään luovasti.

Taidekasvatus varhaiskasvatuksessa avaa näköaloja eri taiteen aloihin sekä tarjoaa ideoita monipuolisen taidekasvatustoiminnan suunnitteluun ja käytännön toteutukseen. Oppaaseen on koottu oman alansa asiantuntijoiden laatimia kirjoituksia, joissa tarkastellaan mm. musiikin, draaman, tanssin, kuvataiteiden, luovan liikunnan ja käsitöiden merkitystä varhaiskasvatuksessa. Sisältövalinnat kertovat taidekasvatuksen laaja-alaisuudesta. Mahdollisimman avara lähestymistapa luovaan toimintaan on erityisen tärkeä työskenneltäessä pienten lasten kanssa eri varhaiskasvatuspalveluissa.

Opas on tarkoitettu varhaiskasvatuksen parissa työskenteleville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, mutta se on hyödyllistä luettavaa myös taidekasvatuksen tavoitteista ja sisällöistä kiinnostuneille päivähoitoikäisten lasten vanhemmille.


Katso myös näitä tuotteita