Terve ihminen terveissä tiloissa — Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma 2018-2028

Lampi, Jussi; Pekkanen, Juha;
Nimeke: Terve ihminen terveissä tiloissa — Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma 2018-2028
Tekijät: Lampi, Jussi (Kirjoittaja)
Pekkanen, Juha (Kirjoittaja)
(Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523431577
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: RAP0082018
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Raportti 8
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 95
Tuoteryhmät: - Terveys- ja hyvinvointipolitiikka ja -talous
- Väestön terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: 59.24 Sosiaalilääketiede. Ympäristölääketiede
Kansalliskirjaston asiasanat: sisäilma, terveys, asumisterveys, ilman epäpuhtaudet, ilmanlaatu, rakennukset, terveysriskit, terveysvaikutukset
Puhdas ja raikas sisäilma edistää terveyttä ja hyvinvointia. Sisäilmassa voi esiintyä monia erilaisia epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa oireita ja heikentää viihtyvyyttä. Jotkut yksittäiset altisteet lisäävät myös pysyvän sairastumisen riskiä. Sisäilmaan liittyvät ongelmat ovat hyvin laaja kokonaisuus ja kehittämistä tarvitaan useilla eri osa-alueilla. llmiön laajuuden, ihmisten tiedon ja avun tarpeen ja julkistaloudellisten kustannusvaikutusten vuoksi on herännyt tarve etsiä uusia, tutkittuun tietoon perustuvia keinoja, näkökulmia ja ratkaisuja. Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman päätavoite on vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja Suomessa.

Ohjelma koostuu neljästä osaalueesta, joiden tavoitteena on 1) lisätä ymmärrystä sisäympäristöjen terveys- ja hyvinvointivaikutuksista, 2) kehittää sisäympäristöön liittyvien ongelmien hallintaa, 3) parantaa sisäympäristöissä oireilevien ja sairaiden hoitoa sekä työ- ja toimintakykyä sekä 4) vahvistaa toimijoiden osaamista sisäympäristöasioissa.

Raportti on tarkoitettu sisäilmaan liittyvien ongelmien parissa työskenteleville, kuten viranomaisille, järjestöille ja terveydenhuollolle, sekä kaikille, joita sisäilmaongelmat läheisesti koskettavat.


Katso myös näitä tuotteita