Terveyden edistäminen tutkimuksen ja päätöksenteon haasteena

Ståhl, Timo; Rimpelä, Arja
Nimeke: Terveyden edistäminen tutkimuksen ja päätöksenteon haasteena
Tekijät: Ståhl, Timo (Toimittaja)
Rimpelä, Arja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522452719
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE0092010
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 9
Painos: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 152
Tuoteryhmät: - Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perusterveydenhuolto, tupakointi, kansantaudit, terveyspolitiikka, terveystieto, mielenterveys, seuranta, nuoret, terveyskäyttäytyminen, terveyserot, terveydentila, kansanterveys, terveyden edistäminen
Terveyden edistäminen esitetään usein ratkaisuksi, jolla voidaan hillitä terveys- ja sosiaalipalvelujen menojen kasvua. Mutta onko meillä yhteistä käsitystä siitä, mitä terveyden edistäminen on, minkä tahojen vastuulla se on, miten vaikutuksia seurataan tai mitkä toimet yleensä vaikuttavat väestön terveyteen?

Kirjassa kuvataan monipuolisesti suomalaisen terveydenedistämistyön lähihistoriaa sekä tarkastellaan alan tulevaisuuden haasteita. Asiantuntijoiden laatimissa artikkeleissa ajallinen tarkastelu yhdistyy tutkimuksen ja politiikan näkökulmiin. Terveydenedistämistyön kehitystä tarkastellaan muun muassa kansantautien ehkäisyn, tupakkapolitiikan sekä ohjaus- ja seurantajärjestelmien näkökulmasta. Ennen kaikkea terveyden edistäminen nähdään investointina tulevaisuuteen, siksi tilaa annetaan erityisesti nuorten tilanteen tarkastelulle. Kirjassa esitetään ajankohtaisia tietoja nuorten terveystottumusten ja -erojen kehityksestä. Kirjoittajat ovat terveyden edistämisen kokeneita asiantuntijoita. Useimmat heistä ovat olleet itse mukana luomassa suomalaista terveyspolitiikkaa ja tutkimassa sen vaikutuksia väestön terveyteen ja hyvinvointiin.


Katso myös näitä tuotteita