Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt

Sihto, Marita; Palosuo, Hannele; Topo, Päivi; Vuorenkoski, Lauri; Leppo, Kimmo
Nimeke: Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt
Tekijät: Sihto, Marita (Toimittaja)
Palosuo, Hannele (Toimittaja)
Topo, Päivi (Toimittaja)
Vuorenkoski, Lauri (Toimittaja)
Leppo, Kimmo (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522458155
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: TEE0172013
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Teema 17
Painos: 3. painos, 2014
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 427
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Teema
- Terveys- ja hyvinvointipolitiikka ja -talous
EDUT JA TARJOUKSET
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: terveyspolitiikka, kansanterveys, terveydenhuolto, terveyspalvelut, terveyden edistäminen, terveyserot
Suomessa terveyspolitiikan tavoitteiksi muotoiltiin jo 40 vuotta sitten väestön hyvä terveyden taso ja sen mahdollisimman tasainen jakautuminen. Terveyspolitiikan perusta ja käytännöt avaa yli viidenkymmenen asiantuntijan voimin tätä laajaa aihetta ja kuvaa niitä toimia, joilla terveyspolitiikka on näihin tavoitteisiin pyrkinyt vastaamaan. Kirja antaa yleiskuvan terveyspolitiikan alueesta sekä käsitteenä että käytännön toimintana.

Terveydenhuollon lisäksi valotetaan laajasti myös terveyspolitiikan muita alueita ja tasoja. Käsitys terveyspolitiikan monitahoisesta alueesta pohjautuu lähtökohtaan, jonka mukaan väestön terveyttä määrittävät terveydenhuollon toimien lisäksi olennaisesti elinolosuhteet sekä muut yhteiskunnalliset ja taloudelliset tekijät.

Kansallisen tason lisäksi huomioidaan aluetaso ja kuntataso, ja enenevästi myös EU toimintaympäristönä sekä globaali taso. Kirjassa kuvataan julkishallinnollisten toimijoiden lisäksi myös kolmatta sektoria eli järjestöjä. Keskeisiä toimijoita ovat myös terveydenhuollon vahvat ammattiryhmät ja poliittiset puolueet.

Kirja on ensimmäinen laaja kokonaisesitys terveyspolitiikasta useaan vuosikymmeneen. Kirjoittajissa on mukana monia pitkän linjan terveyspolitiikan tutkijoita ja vaikuttajia.


Katso myös näitä tuotteita