Viidesluokkalaisten oppilaiden näkemyksiä hyvinvoinnista, kouluyhteisöstä ja palveluista

Kanste, Outi; Halme, Nina; Perälä, Marja-Leena
Nimeke: Viidesluokkalaisten oppilaiden näkemyksiä hyvinvoinnista, kouluyhteisöstä ja palveluista
Tekijät: Kanste, Outi (Kirjoittaja)
Halme, Nina (Kirjoittaja)
Perälä, Marja-Leena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523028234
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,20 € (22,00 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: RAP0012017
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: THL Raportti 1
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 111
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Raportti
- Lapset, nuoret ja perheet
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
Kansalliskirjaston asiasanat: oppilaat, alakoulu, peruskoulu, kouluyhteisö, hyvinvointi, terveys, palvelut, terveyspalvelut, sosiaalipalvelut, oppilashuolto, käsitykset, koululaiset, mielipiteet
Suurin osa viidesluokkalaisista lapsista kokee voivansa hyvin. Kuitenkin osalla perheistä on vähän yhteistä aikaa ja toimintatapoja, kuten yhdessä syömistä ja ajan viettämistä sekä puhumista päivän tapahtumista. Kaikilla lapsilla elintavat eivät ole kunnossa. Parannettavaa on erityisesti ruokailun säännöllisyydessä, liikkumisessa ja sosiaalisen median pelisäännöissä.

Suurin osa viidesluokkalaisista viihtyy koulussa, mutta poikien kohdalla viihtymisessä on haasteita. Oppilaiden reilu kohtelu ja luokan työrauha eivät aina toteudu hyvin. Lapsilla on mahdollisuuksia vaikuttaa kouluyhteisön toimintaan, mutta vain rajallisesti. Oppilaat eivät aina kerro koulukiusaamisesta, jota kuitenkin esiintyy. Lapsilla on monenlaisia omaan hyvinvointiin, sosiaalisiin suhteisiin ja perheeseen liittyviä huolenaiheita. Huolista ei aina kerrota kenellekään, eikä apua aina saada tarpeenmukaisesti. Opiskeluhuoltoon tarvitaan keinoja, joilla tunnistetaan huolenaiheita sekä vahvistetaan lapsen voimavaroja ja koulun yhteisöllisyyttä. Raportin tietoa voivat hyödyntää lasten, nuorten ja perheiden palveluista vastaavat johtajat ja kehittäjät, rehtorit, päätöksentekijät ja luottamushenkilöt, opettajat, muut lasten ja perheiden kanssa työskentelevät, alan opiskelijat ja tutkijat sekä oppilaat ja vanhemmat.


Katso myös näitä tuotteita