Viisi vuotta huostaanotosta - seurantatutkimus huostaanotettujen lasten institutionaalisista poluista

Eronen, Tuija
Nimeke: Viisi vuotta huostaanotosta - seurantatutkimus huostaanotettujen lasten institutionaalisista poluista
Tekijät: Eronen, Tuija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522458322
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,50 € (25,91 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: RAP0042013
Kustantaja: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Sarja: Raportti / Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 4/2013
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 107
Tuoteryhmät: JULKAISUSARJAT
- Raportti
- Lapset, nuoret ja perheet
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
Kansalliskirjaston asiasanat: lastensuojelu, huostaanotto, sijaishuolto, lapset, nuoret, vaikutukset, lastenhuolto, jälkihuolto, sosiaalityö, asiakkaat, seurantatutkimus, pitkittäistutkimus, narratiivinen tutkimus
Sosiaalityön asiakkaita koskevia seurantatutkimuksia on tehty vähän. Erityisen vähän on tutkittu lastensuojelun asiakkaiden polkuja ja huostaanoton vaikutuksia. Tämä paikallinen viiden vuoden seurantatutkimus valottaa lasten institutionaalisia polkuja ja kertoo kahdeksan erilaista tarinaa. Tutkimus sisältää sekä laadullisen että määrällisen tarkastelun.

Sosiaalityöntekijät ovat myös osallistuneet tutkijoina tutkimusprosessiin. Tutkimuksen päätulos kertoo onnistuneesta lastensuojelutyöstä, mutta samalla huostaanotettujen lasten tilanteisiin oleellisesti liittyvästä monimutkaisuudesta ja jännitteisyydestä. Lasten poluilla yksi ja sama asia sisältää sekä hyvää että huonoa, jopa tuhoavaa. Sosiaalityöntekijän odotetaan osaavan havaita ja tulkita ilmiön molemmat puolet lapsen edun mukaisesti.

Tutkimusraportti on tarpeellinen ja odotettu lisä ajankohtaiseen keskusteluun. Tulokset tarjoavat uutta tietoa sekä valtakunnallisille että paikallisille päättäjille sekä sosiaalialan ammattilaisille niin opetuksen kuin tutkimuksen piirissä.


Katso myös näitä tuotteita