Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta

Anttila, Veli-Jukka; Kanerva, Mari; Kuronen, Maria; Kurvinen, Tiina; Lyytikäinen, Outi; Rantala, Arto; Vuento, Risto; Ylipalosaari, Pekka
Title: Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta
Authors: Anttila, Veli-Jukka (Editor)
Kanerva, Mari (Editor)
Kuronen, Maria (Editor)
Kurvinen, Tiina (Editor)
Lyytikäinen, Outi (Editor)
Rantala, Arto (Editor)
Vuento, Risto (Editor)
Ylipalosaari, Pekka (Editor)
Product number: 9789523431645
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 84,00 € (76,36 € vat 0 %)

Publ. product code: TEE0282018
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Teema 28
Edition: 7. edition, 2021
Publication year: 2018
Language: Finnish
Pages: 577
Product family: - Public health and welfare
Finnish library classification: 59.51 Tartuntataudit
YSO - General Finnish ontology: infektiot, torjunta, sairaalainfektiot, sairaanhoito, sairaalat, sairaalahygienia, hygienia, desinfiointi, sterilointi (puhdistus)
Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta on tärkeä osa potilasturvallisuutta. Se on myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa, sillä torjuttavista infektioista aiheutuu merkittäviä kustannuksia. Hoitoa ja hoivaa annetaan yhä useammin myös kotona, ja hoito onkin ketjuuntunut erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja kodin yhteistyöksi. Infektioiden tehokas torjunta edellyttää hyvää tiedonkulkua ja yhteistyötä ketjun joka kohdassa. Kirja antaa selkeiden ohjeiden lisäksi hyödyllisen yleiskuvan hoitoon liittyvien infektioiden torjunnasta eri ammattiryhmien työssä. Kirjassa käsitellään hoitoon liittyvien infektioiden syitä, ehkäisyä, torjuntaa ja seurantaa. Kaikkia ammattiryhmiä koskevat hyvät hoito- ja toimintakäytännöt sekä varotoimet käsitellään perusteellisesti. Aihetta syvennetään erikoisaloihin ja erityisiin potilasryhmiin sekä ongelmamikrobeihin liittyvien käytäntöjen kautta. Hoito- ja toimintakäytäntöjä käsitellään käytännönläheisesti. Uuden tartuntatautilain asettamat vaatimukset on huomioitu kirjan ohjeissa. Tämä on aiemmin Suomen Kuntaliiton kustantaman kirjan 7. painos. Kirja on tarkoitettu kaikille potilaiden hoitoon sekä toimintayksiköiden huoltoon ja muihin toimintoihin osallistuville ammattilaisille. Puhtain käsin potilaan parhaaksi!