Hyvinvointivaltio ylittää jälkensä

Hänninen, Sakari; Saikkonen, Paula
Title: Hyvinvointivaltio ylittää jälkensä
Authors: Hänninen, Sakari (Editor)
Saikkonen, Paula (Editor)
Product number: 9789523028258
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 34,30 € (31,18 € vat 0 %)

Publ. product code: TEE272017
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Teema 27
Edition: 2. edition, 2020
Publication year: 2017
Language: Finnish
Pages: 182
Product family: PUBLICATION SERIES
- Theme
- Social and health services
Finnish library classification: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - General Finnish ontology: hyvinvointivaltio, haasteet (ongelmat), yhteiskuntapolitiikka, tehokkuus, solidaarisuus, työllisyys, yrittäjyys, ansiokehitys, tasa-arvo, eriarvoisuus, tuloerot, huono-osaisuus, köyhyys, kilpailukyky, hyvinvointi, valinnanvapaus, työmarkkinapolitiikka, työmarkkinasopimukset, paikallinen sopiminen, sosiaalipolitiikka, sosiaaliturva, sote-uudistus, sosiaalihuolto, terveydenhuolto, julkiset palvelut, yksityistäminen, rahoitus, kustannukset, terveyspolitiikka
Pohjoismaiset hyvinvointivaltiot on kansainvälinen menestystarina. Käytännössä siitä kertovat kaikki hyvinvoinnin tunnusluvut. Pohjoismaissa yksityinen markkinatalous ja julkinen valta ovat onnistuneesti tukeneet ja tasapainottaneet toisiaan. Tälläkin tarinalla on nousunsa ja laskunsa. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion arvostelu liittyy sen rajoihin.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio on ollut vauhdittamansa taloudellisen kasvun seuralainen, mutta miten se pärjää kasvun taittuessa, tai jopa tullessa rajoilleen. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion tulevaisuudessa on kysymys siitä, millaisten suhteiden varassa nämä yhteiskunnat voivat toimia. Kysymys koskee yhtä hyvin ihmisten suhdetta luontoon kuin heidän välisiä suhteitaan, ja jopa heidän suhdetta itseensä ja tietoonsa. Näitä suhteita eri näkökulmista analysoimalla tämä teos valottaa sellaisia reittejä, joiden kautta pohjoismaiset hyvinvointivaltiot voivat ylittää tai joutuvat joka tapauksessa ylittämään rajojaan.

Teos soveltuu yhtä hyvin alan ammattilaiselle kuin oppikirjaksi.