Identiteetit, konfliktit ja sovittelu

Attias, Miriam
Title: Identiteetit, konfliktit ja sovittelu
Authors: Attias, Miriam (Author)
Product number: 9789523435353
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 35,00 € (31,82 € vat 0 %)

Publ. product code: TEE_2020_33
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Teema 33
Edition: 2020
Publication year: 2020
Language: Finnish
Pages: 155
Product family: - Mental health
- Injuries and violence
- Social and health services
- Health and social policy and economics
Finnish library classification: 30.13 Sosiaalipsykologia
YSO - General Finnish ontology: sovittelu, konfliktit, riita-asiat, sosiaaliset ristiriidat, identiteetti, erilaisuus, väestöryhmät, konfliktinratkaisu, prosessit
Konflikteja syntyy kaikilla elämänaloilla, ja niitä sovitellaan monin eri tavoin. Tässä teoksessa tarkastellaan monimuotoisessa yhteiskunnassa esiintyvien, erilaisuuteen ja identiteettiin liittyvien konfliktien sovittelua. Sovittelun idea on edistää yhteistyöhön perustuvaa ja tasapuolista konfliktin käsittelyä. Se on yksi hyvä keino rakentaa toimivia väestösuhteita. Mutta mitä sanoja ja tekoja yhteistyön ja tasapuolisuuden edistäminen käytännössä vaatii, kun identiteetit ovat pelissä?

Kirja koostuu kolmesta, itsenäisestikin toimivasta osiosta.
Ensimmäisessä käsitellään erilaisuuteen ja identiteetteihin liittyvien konfliktien sovittelussa keskeisiä arvoja, käsitteitä ja ilmiöitä. Toisessa osassa kuvataan käytännönläheisiä menetelmiä sekä sovittelijan osaamista. Kolmas osio tarkastelee sitä, millaisilla rakenteellisilla toimintatavoilla voidaan ennaltaehkäistä konfliktien kärjistymistä ja vastakkainasettelujen vahvistumista.

Teos on suunnattu sovittelijoille (rikos- ja riita-asioiden sovittelu, työyhteisö-, oppilaitos-, tuomioistuin-, perhe-, naapuruus- ja katusovittelu), heille, jotka päättävät, kuinka sovittelua hyödynnetään sekä kaikille, jotka pohtivat identiteettikysymyksiä ja niistä johtuvia konflikteja ja haluavat syventää osaamistaan näiden konfliktien käsittelyssä.