Kestävää terveyttä ruoasta — Kansalliset ravitsemussuositukset 2024
Valtion RavitsemusneuvottelukuntProduct information
Title: | Kestävää terveyttä ruoasta — Kansalliset ravitsemussuositukset 2024 | ||
Authors: | Valtion Ravitsemusneuvottelukunt (Author) | ||
Product number: | 9789524084048 | ||
Product form: | Paperback | ||
Availability: | Delivery in 1-3 workdays | ||
Publication date: | 27.11.2024 | ||
Price: | 24,00 € (21,82 € vat 0 %) | ||
|
|||
Publ. product code: | OHJ2024_010 |
Publisher: | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL |
Series: | Ohjaus 10 |
Edition: | 2. edition, 2024 |
Publication year: | 2024 |
Language: | Finnish |
Pages: | 119 |
Product family: | HOME - Nutrition - Public health and welfare |
Finnish library classification: | 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot |
Kestävää terveyttä ruoasta – kansallisten ravitsemussuositusten 2024 tavoitteena on edistää väestön terveyttä, vastata ravitsemus- ja terveysongelmiin sekä vähentää ruoankäytöstä ja -tuotannosta aiheutuvia haitallisia ympäristövaikutuksia. Ravitsemussuositukset on tarkoitettu hyödynnettäväksi terveydenhuollossa, ruokapalveluiden ateriasuunnittelussa, elintarvikkeiden tuotekehityksessä, viestinnässä sekä ravitsemusopetuksessa ja -kasvatuksessa. Julkaisu sisältää energian ja ravintoaineiden saantisuositukset, suositeltavat ruokavalinnat ja ohjeita suositusten toimeenpanoon ja soveltamiseen. Kestävää terveyttä ruoasta – kansalliset ravitsemussuositukset 2024 pohjaavat kesällä 2023 julkaistuihin pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin, joita laadittaessa käytiin läpi uusin tutkimusnäyttö ravinnon ja terveyden välisestä yhteydestä sekä ruoantuotannon ja -kulutuksen ympäristövaikutuksista. Suosituksissa on huomioitu myös ajankohtaiset tiedot suomalaisten aikuisten ja lasten ruoankäytöstä ja ravintoaineiden saannista. Ravitsemussuositukset antavat perustan ravitsemusohjaukselle, ruokakasvatukselle ja viestinnälle, joilla pyritään vaikuttamaan väestön ruokatottumuksiin ja ravintoaineiden saantiin. Suositelluissa kasvipainotteisissa ruokavalioissa yhdistyvät monipuolisuus, tasapainoisuus, nautittavuus ja kohtuus.