Syödään yhdessä — Ruokasuositukset lapsiperheille

Valtion Ravitsemusneuvottelukunta
Title: Syödään yhdessä — Ruokasuositukset lapsiperheille
Authors: Valtion Ravitsemusneuvottelukunta (Author)
Product number: 9789523432536
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 27,30 € (24,82 € vat 0 %)

Publ. product code: KID0262019
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Series: Kide 26
Edition: 2. edition, 2019
Publication year: 2019
Language: Finnish
Pages: 128
Product family: - Nutrition
Finnish library classification: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - General Finnish ontology: ravitsemussuositukset, ruokavaliot, ravitsemus, lapsiperheet, lapset (ikäryhmät), ruoka, ravinto, raskaus, imetys
SYÖDÄÄN YHDESSÄ -ruokasuositukset lapsiperheille on kansallinen suositus lasten, lapsiperheiden ja raskaana olevien ja imettävien ruokavaliosta. Suosituksissa kuvataan terveyttä edistävän monipuolisen ruokavalion periaatteet sekä keinoja sen toteuttamiseen lapsiperheissä. Suosituksissa painotetaan ruokakasvatusta, lapsen syömään oppimisen tukemista ja ruokailoa. Niissä on huomioitu uusin tutkimustieto kiinteiden ruokien aloituksesta ja vauvan siirtymisestä imetyksestä muun perheen ruokavalioon. Suosituksissa on esillä aiempaa enemmän ruoan monipuolisuus, vaihtelevuus ja kohtuullisuus sekä monikulttuurisuus ja vaihtoehtoiset tavat syödä. Mukana ovat suositukset vegaaniruokavaliosta ja urheilevan nuoren ruoasta sekä eräistä erityistilanteista. Suosituksessa tarkastellaan lapsiperheen ruokailua alkaen raskauden suunnittelusta aina lapsen varhaiseen aikuisuuteen saakka.

Tähän 2. uudistettuun painokseen on päivitetty alle yksivuotiaiden D-vitamiinilisän käyttöohjeet, ohjeet elintarvikkeiden turvallisesta käytöstä sekä mm. lehmänmaidon tapaan käytettävien kasvipohjaisten juomien ja kasviproteiinilähteiden käyttösuositus. Suositukset sopivat tietolähteeksi kaikille niille ammattiryhmille, joiden tehtäviin lasten, raskaana olevien ja imettävien naisten ja lapsiperheiden ravitsemuskysymykset kuuluvat.