Vi äter och lär tillsammans - rekommendation för skolbespisningen

Title: Vi äter och lär tillsammans - rekommendation för skolbespisningen
Product number: 9789523028111
Product form: Paperback
Availability: Delivery in 1-3 workdays
Price: 15,00 € (13,64 € vat 0 %)

Publ. product code: KID0302017
Publisher: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Edition: 2017
Publication year: 2017
Language: Swedish
Pages: 96
Product family: PUBLICATION SERIES
- KIDE
- Nutrition
Publikationer på svenska
BENEFITS AND OFFERS
Finnish library classification: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
YSO - General Finnish ontology: ruokakasvatus, kouluruokailu, kouluruoka, ravitsemussuositukset, kasvatusyhteistyö, koulut, ateriat, ruokavaliot, ruokalistat, suunnittelu, suurkeittiöt
VI ÄTER OCH LÄR TILLSAMMANS – rekommendation för skolbespisningen ger anvisningar om organiseringen av skolbespisningen, om samarbetet inom skolan och med hemmen och om uppföljningen och utvärderingen av verksamheten. Med tanke på serveringen av skolmåltiderna och mellanmålen ges meny-, mat- och födoämnesspecifika rekommendationer.

Rekommendationen betonar vikten av rofyllda, gemensamma måltider och fostrande handledning av måltiderna. Det centrala är att stärka elevernas delaktighet, att servera lunch och mellanmål som främjar hälsan och en hållbar utveckling, att beakta måltidsmiljön och främja seder och bruk. Målet är att öka elevernas matkompetens och utveckla deras matinsikt. Skolbespisningen utgör ett ämnesövergripande lärområde som har en naturlig koppling till flera läroämnen. Denna rekommendation har publicerats av Statens näringsdelegation (VRN) och är riktad till utbildningsanordnare, arrangörer av verksamhet som stödjer undervisningen, skolorna, dem som ansvarar för skolornas måltidsservice och elevvård samt till föräldrar, vårdnadshavare och elever. Vi äter och lär tillsammans – matglädje i skolan!