Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta

Anttila, Veli-Jukka; Kanerva, Mari; Kuronen, Maria; Kurvinen, Tiina; Lyytikäinen, Outi; Rantala, Arto; Vuento, Risto; Ylipalosaari, Pekka
Titel: Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta
Författare: Anttila, Veli-Jukka (Redaktör)
Kanerva, Mari (Redaktör)
Kuronen, Maria (Redaktör)
Kurvinen, Tiina (Redaktör)
Lyytikäinen, Outi (Redaktör)
Rantala, Arto (Redaktör)
Vuento, Risto (Redaktör)
Ylipalosaari, Pekka (Redaktör)
Artikelnummer: 9789523431645
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 84,00 € (76,36 € moms 0 %)


Förlagets identifieringsnummer: TEE0282018
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Teema 28
Upplaga: 7. upplaga, 2019
Utgivningsår: 2018
Språk: finska
Antal sidor: 577
Produktgrupp: - Befolkningens hälsa och välfärd
Bibliotekssignum: 59.51 Tartuntataudit
Nationalbibliotekets ämnesord: infektiot, torjunta, sairaalainfektiot, sairaanhoito, sairaalat, sairaalahygienia, hygienia, desinfiointi, sterilointi (puhdistus)
Ämnesord: hygienia, sairaalahygienia, torjunta, sairaalainfektiot, sairaanhoito, sairaalat, desinfiointi, infektiot, sterilointi (puhdistus)
Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta on tärkeä osa potilasturvallisuutta. Se on myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa, sillä torjuttavista infektioista aiheutuu merkittäviä kustannuksia. Hoitoa ja hoivaa annetaan yhä useammin myös kotona, ja hoito onkin ketjuuntunut erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja kodin yhteistyöksi. Infektioiden tehokas torjunta edellyttää hyvää tiedonkulkua ja yhteistyötä ketjun joka kohdassa. Kirja antaa selkeiden ohjeiden lisäksi hyödyllisen yleiskuvan hoitoon liittyvien infektioiden torjunnasta eri ammattiryhmien työssä. Kirjassa käsitellään hoitoon liittyvien infektioiden syitä, ehkäisyä, torjuntaa ja seurantaa. Kaikkia ammattiryhmiä koskevat hyvät hoito- ja toimintakäytännöt sekä varotoimet käsitellään perusteellisesti. Aihetta syvennetään erikoisaloihin ja erityisiin potilasryhmiin sekä ongelmamikrobeihin liittyvien käytäntöjen kautta. Hoito- ja toimintakäytäntöjä käsitellään käytännönläheisesti. Uuden tartuntatautilain asettamat vaatimukset on huomioitu kirjan ohjeissa. Tämä on aiemmin Suomen Kuntaliiton kustantaman kirjan 7. painos. Kirja on tarkoitettu kaikille potilaiden hoitoon sekä toimintayksiköiden huoltoon ja muihin toimintoihin osallistuville ammattilaisille. Puhtain käsin potilaan parhaaksi!