Huoli puheeksi — Opas varhaisista dialogeista

Eriksson, Esa; Arnkil, Tom Erik
Titel: Huoli puheeksi — Opas varhaisista dialogeista
Författare: Eriksson, Esa (Författare)
Arnkil, Tom Erik (Författare)
Artikelnummer: 9789513317928
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 25,00 € (22,73 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: OP60
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Oppaita/Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 60
Upplaga: 11. upplaga, 2024
Språk: finska
Antal sidor: 60
Produktgrupp: - Handbok
- Psykisk hälsa
- Barn, ungdomar och familjer
Bibliotekssignum: 37 SOCIALPOLITIK
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: varhainen puuttuminen, lapset (ikäryhmät), nuoret, lastensuojelu, huolenpito, dialogi
Oppaan tarkoituksena on madaltaa lasten ja nuorten kanssa työskentelevien työntekijöiden kynnystä varhaiseen puuttumiseen. Työntekijä saattaa olla huolissaan, kuinka lapselle tai nuorelle on käymässä, jos auttamisyritykset jatkuvat ennallaan. Mieleen nousee ehkä tarve saada lisää voimavaroja tilanteen ratkontaan. Mutta kuinka ilmaista asiansa niin, että saadaan aikaan hyvää yhteistyötä?

Puheeksioton ennakointimenetelmä on kehitelty yhdessä psykososiaalisen työn ja opetustyön ammattilaisten kanssa. Menetelmän ideana on pyytää huoltajien apua ja yhteistyötä työntekijän huolten vähentämiseksi. Keskustelun sävy on toisenlainen silloin, kun muita ei määritellä ongelmallisiksi. Näin avautuvat myös dialogin jatkumisen näköalat.

Huolen käsitettä ja kunnioittavaa varhaista puuttumista selvennetään muun muassa ns. huolen vyöhykkeistön avulla. Se auttaa arvioimaan omia toimintamahdollisuuksia ja yhteistyön tarpeita.

Opas on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Sitä laadittaessa on ajateltu erityisesti peruspalvelujen, kuten päivähoidon, äitiys- ja lastenneuvolan ja koulun, työntekijöitä. Opasta voi hyvin hyödyntää myös erityispalveluissa.