Hyvinvointivaltio ylittää jälkensä

Hänninen, Sakari; Saikkonen, Paula
Titel: Hyvinvointivaltio ylittää jälkensä
Författare: Hänninen, Sakari (Redaktör)
Saikkonen, Paula (Redaktör)
Artikelnummer: 9789523028258
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 34,30 € (31,18 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: TEE272017
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Teema 27
Upplaga: 2. upplaga, 2020
Utgivningsår: 2017
Språk: finska
Antal sidor: 182
Produktgrupp: PUBLIKATIONSSERIER
- Tema
- Social- och hälsotjänster
Bibliotekssignum: 37 SOCIALPOLITIK
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: hyvinvointivaltio, haasteet (ongelmat), yhteiskuntapolitiikka, tehokkuus, solidaarisuus, työllisyys, yrittäjyys, ansiokehitys, tasa-arvo, eriarvoisuus, tuloerot, huono-osaisuus, köyhyys, kilpailukyky, hyvinvointi, valinnanvapaus, työmarkkinapolitiikka, työmarkkinasopimukset, paikallinen sopiminen, sosiaalipolitiikka, sosiaaliturva, sote-uudistus, sosiaalihuolto, terveydenhuolto, julkiset palvelut, yksityistäminen, rahoitus, kustannukset, terveyspolitiikka
Pohjoismaiset hyvinvointivaltiot on kansainvälinen menestystarina. Käytännössä siitä kertovat kaikki hyvinvoinnin tunnusluvut. Pohjoismaissa yksityinen markkinatalous ja julkinen valta ovat onnistuneesti tukeneet ja tasapainottaneet toisiaan. Tälläkin tarinalla on nousunsa ja laskunsa. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion arvostelu liittyy sen rajoihin.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio on ollut vauhdittamansa taloudellisen kasvun seuralainen, mutta miten se pärjää kasvun taittuessa, tai jopa tullessa rajoilleen. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion tulevaisuudessa on kysymys siitä, millaisten suhteiden varassa nämä yhteiskunnat voivat toimia. Kysymys koskee yhtä hyvin ihmisten suhdetta luontoon kuin heidän välisiä suhteitaan, ja jopa heidän suhdetta itseensä ja tietoonsa. Näitä suhteita eri näkökulmista analysoimalla tämä teos valottaa sellaisia reittejä, joiden kautta pohjoismaiset hyvinvointivaltiot voivat ylittää tai joutuvat joka tapauksessa ylittämään rajojaan.

Teos soveltuu yhtä hyvin alan ammattilaiselle kuin oppikirjaksi.