Identiteetit, konfliktit ja sovittelu

Attias, Miriam
Titel: Identiteetit, konfliktit ja sovittelu
Författare: Attias, Miriam (Författare)
Artikelnummer: 9789523435353
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 35,00 € (31,82 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: TEE_2020_33
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Teema 33
Upplaga: 2020
Utgivningsår: 2020
Språk: finska
Antal sidor: 155
Produktgrupp: - Psykisk hälsa
- Olycksfall och våld
- Social- och hälsotjänster
- Hälso- och välfärdspolitik samt -ekonomi
Bibliotekssignum: 30.13 Socialpsykologi
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: sovittelu, konfliktit, riita-asiat, sosiaaliset ristiriidat, identiteetti, erilaisuus, väestöryhmät, konfliktinratkaisu, prosessit
Konflikteja syntyy kaikilla elämänaloilla, ja niitä sovitellaan monin eri tavoin. Tässä teoksessa tarkastellaan monimuotoisessa yhteiskunnassa esiintyvien, erilaisuuteen ja identiteettiin liittyvien konfliktien sovittelua. Sovittelun idea on edistää yhteistyöhön perustuvaa ja tasapuolista konfliktin käsittelyä. Se on yksi hyvä keino rakentaa toimivia väestösuhteita. Mutta mitä sanoja ja tekoja yhteistyön ja tasapuolisuuden edistäminen käytännössä vaatii, kun identiteetit ovat pelissä?

Kirja koostuu kolmesta, itsenäisestikin toimivasta osiosta.
Ensimmäisessä käsitellään erilaisuuteen ja identiteetteihin liittyvien konfliktien sovittelussa keskeisiä arvoja, käsitteitä ja ilmiöitä. Toisessa osassa kuvataan käytännönläheisiä menetelmiä sekä sovittelijan osaamista. Kolmas osio tarkastelee sitä, millaisilla rakenteellisilla toimintatavoilla voidaan ennaltaehkäistä konfliktien kärjistymistä ja vastakkainasettelujen vahvistumista.

Teos on suunnattu sovittelijoille (rikos- ja riita-asioiden sovittelu, työyhteisö-, oppilaitos-, tuomioistuin-, perhe-, naapuruus- ja katusovittelu), heille, jotka päättävät, kuinka sovittelua hyödynnetään sekä kaikille, jotka pohtivat identiteettikysymyksiä ja niistä johtuvia konflikteja ja haluavat syventää osaamistaan näiden konfliktien käsittelyssä.