Poikkeuksellinen nuoruus korona-aikaan — Nuorten elinolot -vuosikirja 2022

Kekkonen, Marjatta; Gissler, Mika; Känkänen, Päivi; Isola, Anna-Maria
Titel: Poikkeuksellinen nuoruus korona-aikaan — Nuorten elinolot -vuosikirja 2022
Författare: Kekkonen, Marjatta (Redaktör)
Gissler, Mika (Redaktör)
Känkänen, Päivi (Redaktör)
Isola, Anna-Maria (Redaktör)
Artikelnummer: 9789523439382
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Utgivningsdatum: 9.11.2022
Pris: 42,00 € (38,18 € moms 0 %)

Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Teema 34
Upplaga: 2022
Utgivningsår: 2022
Språk: finska
Antal sidor: 258
Produktgrupp: - Barn, ungdomar och familjer
- Psykisk hälsa
- Social- och hälsotjänster
- Tema
Bibliotekssignum: 32.4 Åldersgruppernas ställning i samhället
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: hyvinvointi, osallisuus, sosiaaliset suhteet, mielenterveys, nuoret, nuoruus, opinnot, oppimisympäristö, etäopiskelu, opiskelijat, poikkeusolot, pandemiat, COVID-19
Ämnesord: mielenterveys, nuoruus, opinnot, pandemia
Globaalin covid-19-pandemian leviäminen Suomeen helmikuussa 2020 järisytti suomalaista yhteiskuntaa ja kosketti kaikkia kansalaisia. Poikkeuksellinen nuoruus korona-aikaan Nuorten elinolot -vuosikirja 2022 kokoaa tutkimustietoa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kokemuksista koronasta. Julkaisu osallistuu keskusteluun siitä, miten väestön terveysturvallisuuden ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi asetetut koronasulut, kokoontumisrajoitukset ja lähikontaktien sääntely näkyivät nuorten osallisuuden kokemuksissa, sosiaalisissa suhteissa ja elinoloissa.

Vuosikirjan tilasto-osassa eritellään korona-ajan muutoksia nuorten käyttämissä palveluissa ja saamissa etuuksissa. Tutkimusartikkelit avaavat pandemiarajoitusten vaikutuksia lasten ja nuorten osallisuuteen, koulunkäyntiin, opiskeluun, harrastamiseen, vertaissuhteisiin, siirtymävaiheisiin, elämäntyytyväisyyteen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Ensimmäistä kertaa Suomea koetelleiden pandemioiden historiassa tietoa nuorilta on päästy keräämään heti rajoitustoimien astuttua voimaan.

Nuorten itsensä kirjoittamissa näkökulmakirjoituksissa korostuvat aistien, tunteiden, pettymysten ja turhaumien, mutta myös empatian ja kiitollisuuden tunteet.

Nuorten elinolot -vuosikirja 2022 on 14. tutkimukseen perustuva ajankohtaiskatsaus nuorten elinoloista. Kirjan toimittamisesta on vastannut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran ja Valtion nuorisoneuvoston kanssa.

Boken innehåller ett sammandrag på svenska.