Ravitsemushoitosuositus

Valtion Ravitsemusneuvottelukunta
Titel: Ravitsemushoitosuositus
Författare: Valtion Ravitsemusneuvottelukunta (Författare)
Artikelnummer: 9789523439764
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Utgivningsdatum: 7.3.2023
Pris: 29,40 € (26,73 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: OHJ2023_003
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Ohjaus 3
Upplaga: 2023
Utgivningsår: 2023
Språk: finska
Antal sidor: 340
Produktgrupp: STARTSIDA
PRODUKTKATEGORIER
- Nutrition
- Handledning
Bibliotekssignum: 59.34 Näringslära. Dieter
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: ravitsemussuositukset, ravitsemushoito, ruokavaliot, ravitsemus, ruokailu, sairaalat, laitoshoito, ravinnonsaanti, sairaudet, potilaat, ikääntyneet, lapset (ikäryhmät), nuoret, ruokapalvelut
Ravitsemushoito on tärkeä osa sairauksista parantumisen tukemista ja kuntoutusta. Se on monien sairauksien keskeinen hoitomuoto ja joissakin sairauksissa ainoa hoito. Hyvä ravitsemushoito vähentää muiden hoitotoimenpiteiden tarvetta ja edistää muun hoidon tehoa ja vaikuttavuutta. Se voi myös vähentää lääkehoidon tarvetta ja lyhentää erityistason hoidon kestoa. Tämän potilaiden ravitsemushoitoa ja potilasruokailua koskevan suosituksen tavoitteena on kuvata ravitsemushoidon prosessi saumattomana kokonaisuutena, jossa ruokapalvelu ja laitoshuolto niveltyvät hoitoprosessiin.

Julkaisu sisältää sekä tietoa ja ohjeita että arviointi- ja seurantatyökaluja ravitsemushoidon kehittämiseen ja toteuttamiseen uudessa palvelujärjestelmässä. Uudistettu suositus perustuu kansainvälisiin suosituksiin, kliinisen ravitsemustieteen ja lääketieteen tutkimustietoon ja hyviin käytäntöihin. Suositus on tarkoitettu kaikille, jotka ohjaavat, suunnittelevat ja osallistuvat potilaan ravitsemushoitoon ja ruokapalvelujen toteuttamiseen julkisissa ja yksityisissä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Sen pohjalta voidaan laatia tarkempia organisaatiokohtaisia ravitsemushoidon toimintaohjeita ja ruokapalvelun palvelukuvauksia. Ravitsemushoitosuositus soveltuu myös oppikirjaksi. Ravitsemushoitosuosituksen ovat tuottaneet Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä laajan ravitsemushoidon asiantuntijatyöryhmän kanssa.