Seksuaaliväkivaltatyön perusteet

Bildjuschkin, Katriina
Titel: Seksuaaliväkivaltatyön perusteet
Författare: Bildjuschkin, Katriina (Redaktör)
Artikelnummer: 9789524081443
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Utgivningsdatum: 17.11.2023
Pris: 36,00 € (32,73 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: TEE2023_36
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Teema 36
Upplaga: 2023
Utgivningsår: 2023
Språk: finska
Antal sidor: 447
Produktgrupp: - Psykisk hälsa
- Sexuell och reproduktiv hälsa
- Olycksfall och våld
Bibliotekssignum: 37 SOCIALPOLITIK
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalirikokset, väkivalta, estäminen, väkivaltatyö, seksuaalioikeudet, ihmisoikeudet, seksuaalivähemmistöt, tukipalvelut, kriisityö, hoito, uhrit, verkkoympäristö, lapset (ikäryhmät), nuoret, naiset, miehet, kunniaväkivalta, oikeudellinen sääntely
Seksuaaliväkivaltatyön perusteet antaa kokonaiskuvan seksuaaliväkivallasta, väkivaltaa kokeneiden auttamisesta ja hoitamisesta sekä väkivallan ehkäisystä. Kirjoittajina on laaja joukko seksuaaliväkivallan tutkijoita, auttamistyön kehittäjiä ja väkivallan uhrien hoidon ammattilaisia. Teoksessa käsitellään muun muassa seksuaaliväkivaltaan liittyvää lainsäädäntöä ja väkivallan yleisyyttä. Samalla kuvataan mitä seksuaaliväkivalta on luonteeltaan ja millaisia muotoja tämä väkivalta saa erilaisissa väestö- ja ikäryhmissä.

Seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden hoito palvelujärjestelmässä ja hoidon työmenetelmät kuvataan kattavasti. Oman lukunsa saavat alan toimijat ja koulutus. Seksuaaliväkivallan tekijöitä ja sen ehkäisyä koskevissa luvuissa paneudutaan muun muassa lapsiin ja nuoriin kohdistuvan väkivallan ehkäisyyn, väkivallan puheeksi ottoon ja seksuaalikasvatukseen. Teos sopii erityisesti sosiaali- ja terveysalan sekä sivistystoimen ammattilaisille, jotka ovat suuntautuneet seksuaaliväkivaltaa ehkäisevään tai korjaavaan työhön.