Terveellinen, turvallinen ja hyvinvoiva oppilaitos — Opas ympäristön ja yhteisön monialaiseen tarkastamiseen

Hietanen-Peltola, Marke; Korpilahti, Ulla
Titel: Terveellinen, turvallinen ja hyvinvoiva oppilaitos — Opas ympäristön ja yhteisön monialaiseen tarkastamiseen
Författare: Hietanen-Peltola, Marke (Redaktör)
Korpilahti, Ulla (Redaktör)
Artikelnummer: 9789523025042
Form: Mjukband
Tillgänglighet: Leveranstid 1-3 vardagar
Pris: 12,00 € (10,91 € moms 0 %)

Förlagets identifieringsnummer: OHJ0072015
Förlag: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Serie: Ohjaus 7
Upplaga: 2. upplaga, 2018
Utgivningsår: 2015
Språk: finska
Antal sidor: 114
Produktgrupp: PUBLIKATIONSSERIER
- Handledning
- Barn, ungdomar och familjer
FÖRMÅNER
Bibliotekssignum: 59 MEDICIN. HÄLSOVÅRD
ALLFO - Allmän finländsk ontologi: opiskeluympäristö, oppilaitokset, ympäristö, oppimisympäristö, turvallisuus, hyvinvointi, terveyden edistäminen, monialaisuus, ammattiryhmät, roolit, tehtävät, lainsäädäntö
Oppaassa esitellään uusi monialainen toimintamalli oppilaitoksen terveellisyyden ja turvallisuuden sekä yhteisön hyvinvoinnin tarkastamiseen. Terveydenhuoltolaki velvoittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa toteuttamaan oppilaitostarkastukset säännöllisesti yhdessä muiden viranomaisten ja toimijoiden kanssa. Yhteinen työskentely lisää toiminnan vaikuttavuutta, tuo säästöjä ja hyödyttää kaikkia osapuolia.

Toimintamalli sisältää tarkastusten suunnittelun, toteutuksen, seurannan, dokumentoinnin ja tuloksista tiedottamisen. Lisäksi käsitellään tarkastuksen sisältöjä ja eri toimijoiden rooleja. Myös tarkastuksen uusin sisältöalue, yhteisön hyvinvointi, on huomioitu oppaassa kuten myös yhteisöllisen opiskeluhuoltotyön tiedon tarpeet.

Opas on suunnattu ensisijaisesti koulu- ja opiskeluterveydenhuollon, terveydensuojelun, koulutuksen järjestäjien ja oppilaitosten, työsuojelun ja työterveyshuollon vastaaville viranomaisille ja toimijoille sekä oppilaitoskiinteistöjen omistajille ja niiden huollosta vastaaville tahoille. Lisäksi opas soveltuu oppilaille ja opiskelijoille, huoltajille ja muille yhteistyötahoille sekä eri alojen opiskelijoille.